07 / 05 / 2024

Murat Çetinkaya kim

Murat Çetinkaya kim

TCMB Başkanı Çetinkaya, "Enflasyon Raporu 2018-II"in tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, bir önceki rapora göre güncellemeleri anlattı.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman ne iş yapmaktadır?

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman'ın eğitim durumu nedir? Murat Zaman kariyeri ve eğitim durumu nedir? Murat Zaman'ın kim olduğu ve Murat Zaman'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Murat Karluk Çetinkaya kimdir? Kariyerine nasıl başladı?

İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Murat Karluk Çetinkaya kimdir? Kariyerine nasıl başladı?

Çetinkaya 5k İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetinkaya 5k İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Abubekir Çetinkaya, Emrah Çetinkaya ve Murat Çetinkaya ortaklığında kuruldu.

Historia Turizm Otelcilik Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Historia Turizm Otelcilik Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 1 milyon TL sermaye bedeli Metin Kaçar ve Murat Çetinkaya tarafından kuruldu.

Mustafa Duman kimdir?

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı, yerine Mustafa Duman atandı. Peki Mustafa Duman kimdir, Mustafa Duman hangi görevlerde bulundu? İşte Mustafa Duman'ın biyografisi...

Mustafa Duman, Merkez Bankası'nın yeni Başkan Yardımcısı oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'nın görevine son verildi, yerine Mustafa Duman getirildi.

Murat Karluk Çetinkaya kimdir?

İş GYO Yönetim Kurulu Vekili Murat Karluk Çetinkaya kimdir? Murat Karluk Çetinkaya daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Murat Karluk Çetinkaya'nın biyografisi...

Murat Karluk Çetinkaya, İş GYO Yönetim Kurulu Vekili oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sezgin Yılmaz'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Murat Karluk Çetinkaya'nın seçilmesine karar verildi.

Kredya, bünyesinde 540 milyon TL kredi hacmini barındırıyor!

Bireysel kredi yönetim platformu olan Kredya’ bugüne kadar 250.000’den fazla kullanıcı tarafından tercih edildi. Önemli değerlendirmelerde buiunan Kredya CEO’su Murat Çetinkaya," Konut kredisi kullanmayı düşünen veya kredi ödeyen herkes Kredya'dan faydalanabilir" dedi...

Merkez Bankası'ndan ücret ve komisyon düzenlemesi açıklaması!

TCMB Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya, bankaların ticari müşterilerinden tahsil ettiği ücretlerin karşılaştırılabilir olmaktan uzak olduğunu belirterek, "Burada zaman zaman aşırı fiyatlamalar ile karşı karşıya kalınıyordu." ifadelerini kullandı.

Murat Çetinkaya:Türk lirası referans faiz oranı TLREF'i oluşturduk!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya, uluslararası standartlarla uyumlu bir Türk lirası referans faiz oranı olan TLREF'i oluşturduklarını söyledi.

Yatırımcı güvence yasası ile güvende!

Yeni hükümet sistemiyle yatırımcının Türkiye'ye olan güveni arttı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adım atılacağını söyledi. 

Murat Çetinkaya kim Haberi

Murat Çetinkaya kim

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, yılın 2'nci Enflasyon Raporu'nun açıklandığı bilgilendirme toplantısında, tüketici enflasyonunun 2018 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyrek sonuna kıyasla 1,69 puan azalarak yüzde 10,23 olduğunu ve Ocak Enflasyon Raporu öngörüsü ile uyumlu gerçekleştiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Murat Çetinkaya, "Yatırımlar tarafında, inşaat yatırımlarının yıl genelinde yükseldiğini, makine teçhizat yatırımlarının ise yılın ikinci yarısında artış göstermeye başladığını gözlemliyoruz." dedi. 

Çetinkaya sözlerine şu şekilde devam etti; "Göstergeler, inşaat faaliyetinde olumlu hava koşullarının da etkisiyle artış yaşandığına, makine-teçhizat yatırımlarının da dönemlik bazda yeniden artışa geçeceğine işaret ediyor"

"Konut kredileri büyüme eğilimi ivme kaybetti"

Çetinkaya, "Türkiye'nin ülke risk primi de benzer hareket etti. Risk primindeki artış ve portföy girişlerindeki azalış, Türk lirasının değeri ve ima edilen oynaklığı...