04 / 07 / 2024

Murat Gül

Murat Gül

Şehirlerin yaşayan bir organizma olduğunu ve değişerek günümüze kadar geldiklerinin bir gerçeklik olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Murat Gül, bu değişimin farkında olarak yeni stratejiler geliştirmenin önemli olduğunu söylüyor.

Güçlüler Grup Reklam Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Tekstil Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Güçlüler Grup Reklam Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Tekstil Ticaret Ltd.Şti. Beylikdüzü'nde 900 bin TL sermaye bedeli ile Murat Özcan tarafından kuruldu.

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te Abdullah Başaran ve Murat Kürt ortaklığı tarafından kuruldu.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Gülay Otomotiv İnşaat Emlak Turizm Gıda Taşımacılık Ticaret Ve Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Otomotiv İnşaat Emlak Turizm Gıda Taşımacılık Ticaret Ve Limited Şirketi Üsküdar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile  Gürkan Murat Gül  ve Özkan Sultan Gül tarafından kuruldu.

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, "Salda Gölü'nden ev fotoğrafları geldi, onlar da oranın görüntüsüyle alakalı değildi." dedi.

Mg Gül Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mg Gül Yapı Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gül tarafından kuruldu.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmemiştir!

Murat Kurum, Salda Gölü'nün imar planlarının onaylanmasına ilişkin, "Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da yüzde 30 oranında azaltılmıştır" dedi.

Murat Kurum: Güçlü şehirler inşa edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin daha güçlü hale gelmesi ve dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girmesi için güçlü şehirlerin inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ile ilgili olarak, "Salda'mızı da Türkiye'deki tüm doğal alanlarımızı da edebimizle koruyacağız" dedi...

Hande Erçel Murat Dalkılıç'ın kirasına ortak oldu!

Güzel oyuncu Hande Erçel, 3 senedir beraber olduğu sevgilisi Murat Dalkılıç’ın maddi sıkıntı yaşamasıyla oturdukları evin kirasına ortak oldu...

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada "Paylaşılan olumsuz görüntüler, Salda Gölü’nü koruma eksenli projemizi kesinlikle yansıtmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Murat Gül Haberi

Murat Gül


Prof. Dr. Murat Gül, TOKİ Haber Dergisi’nde şehirlerin yaşayan bir organizma olduğunu ve değişerek günümüze kadar geldiklerinin bir gerçeklik olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Geleneksel şehrin ruhunu oluşturan temel unsurlar nelerdir?
Bir şehrin kimliği bir çok etkene bağlı olarak zaman içerisinde oluşur. Bu etkenler; coğrafi özellikler, insan eliyle şekillendirilmiş yapılı çevre ve şehir içerisinde yaşayan toplulukların zaman içerisinde oluşturdukları alışkanlıklar, yaşayış ve davranış biçimleri olarak sıralanabilir. Bu üç ana unsur beraberce bir şehrin kimliği ya da soruda belirtmiş olduğunuz gibi şehrin ruhu üzerinde önemli belirleyici özellikler olarak karşımıza çıkar.

Bir şehrin topoğrafyası, düz ya da engebeli bir arazi üzerinde kurutmuş olması, varsa deniz, göl ya da akarsularla ilişkisi, o şehrin sadece fiziki çevresinin oluşumuna etki etmekle kalmaz; aynı zamanda içerisinde...