04 / 05 / 2024

Murat Hazinedar kaçak malikane

Murat Hazinedar kaçak malikane

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın iki katlı olarak satın aldığı ancak daha sonra imara aykırı olarak iki katı yer altında 5 katlı bir malikaneye dönüştürdüğü yapısı için yıkım kararı çıktı. 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı titizlikle sürdürülüyor.

Murat Kurum'dan kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kaçak yapıyla mücadelede kararlıyız. Özel çevre koruma bölgelerinde 2020 itibarıyla yaklaşık 6 bin 700 kaçak yapı tespiti yaptık. Bir taraftan tespitlerimizi yapıyoruz bir taraftan da yıkım süreçlerini yürütüyoruz" dedi.

Murat Kurum'dan deprem konutları ve kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde deprem konutlarının üretimini sürdürdüklerini belirtti ve “Elazığ ve Malatya’da ilk konutların geçici kabulu başladı" dedi. Muğla'da ise 5 bin 459 adet kaçak yapı belirlediklerini söyleyen Kurum, 576 yapının yıkıldığını açıkladı.

Antalya'da kaçak yapılara geçit yok!

Antalya'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, uydudan bakılıp yapı kayıt belgeleri incelenen ve sıkı saha denetimleriyle tespit edilen kaçak yapılardan 2 bin 100 tanesi yıkıldı.

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Valiliğimiz ve belediyemizle iş birliği yapmak suretiyle Kapadokya'daki bütün kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdik." dedi.

Murat Kurum: Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Muğla'da 18 projede 499 kaçak yapının yıkıldığını belirtti ve "Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz" dedi...

Muğla'da 499 kaçak yapı yıkıldı!

Geçen Ağustos ayında Muğla Bodrum’da koyları sahilden dolaşıp, imara ve ruhsata aykırı olan projelerin mühürlenmesini başlatan Murat Kurum, Muğla'da 499 kaçak yapının yıkıldığını belirtti...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla'da 138 kaçak yapıyı yıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Muğla’da yakından takip ettiği kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Muğla'da şu ana kadar toplam 138 kaçak yapı yıkıldı.

Türkiye'deki 18 bin kaçak bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 45-50'sinin depreme hazır durumda olduğunu söyledi. Kurum, ''Türkiye'de 21 bin kaçak yapı var. Bunların 3 bin 300'ünü yıktık ve yıkmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Kaçak yapıya taviz yok!

Bakanlık bünyesinde görev alacak bin yeni imar denetçisiyle imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelede daha kararlı bir sürece girildiğini aktaran Bakan Murat Kurum, kaçak yapıya göz yumanlara da cezai işlem uygulanacağını söyledi...

Murat Kurum: Akıllı göz ile kaçak yapılaşmaya ilişkin ciddi bir adım atacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Artık bundan sonraki süreçte 'akıllı göz' diyeceğimiz sistemlerle birlikte kaçak yapılaşmaya ilişkin ciddi bir adım atacağız." dedi.

Köy ve yaylalarda kaçak yapıya müsaade edilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak yapıların önüne geçmek için bir dizi çalışma yaptıklarını söyleyerek ve meclisin yeni bir düzenlemede bulunduklarını söyledi.

Murat Hazinedar kaçak malikane Haberi

Murat Hazinedar kaçak malikane

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın 2015 yılında Süzer Holding'ten satın aldığı malikane için hem yıkım hem para cezası kararı verdi. Hazinedar'ın 450 metrekarelik arazi üzerine iki katlı bina olarak satın aldığı, hemen bitişiğindeki üzerinde yıkık bir bina olan araziyle birleştirererek imara aykırı olarak iki katı yer altında 5 katlı bir malikaneye dönüştürdüğü yapı yıkılacak.

Sabah Gazetesi'nden Naif Karaman'ın haberine göre, Ortaköy Itri Sokak'taki kaçak villa için birçok ihbar geldi. İhbarlar üzerine harekete geçen İBB ekipleri kaçak yapıyla ilgili bir tutanak tutup Beşiktaş Belediyesi'ne gönderdi. Belediye, binayla ilgili encümenden yıkım kararı aldı ve 20 bin 920 lira para cezası verdi. Hazinedar ise yolu işgal eden duvarın yolun güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını...