29 / 04 / 2024

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.



Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi, Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinin yer aldığı Muğla'da, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de imara aykırı ve kaçak yapılaşmayla mücadele etkin şekilde sürüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, Anadolu Ajansı muhabirine, denetim faaliyetlerinin, salgına karşı gerekli tedbirler alınarak etkin ve sürekli şekilde yapıldığı dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Muğla'da 2019-2020 döneminde yaklaşık olarak 202 bin yapı kayıt belgesi alındığını dile getiren Özdil, "Bu yapı kayıt belgelerinin 3 bin 459'u mevzuata uygun olmadığından iptal edildi. Diğer yapı kayıt belgeleriyle ilgili incelemeler devam ediyor." şeklinde konuştu. 

Muğla daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Özdil, kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında izinsiz ve ruhsatsız yapılarla ilgili hukuki sürecin tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Ödenek, iş gücü ve araçların yetersizliği sebebiyle yapılamayan yıkımların, belediyelerle koordineli bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren Özdil, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce 2019- 2020 yıllarında Bodrum'da 454, Menteşe'de 33, Marmaris'te 25, Datça'da 11, Milas'ta 40, Ortaca'da 50 olmak üzere toplamda 619 yıkım gerçekleştirildi. 2021'de il genelinde 231 parsel içerisinde bulunan yapıların yıkımı için işlemleri sürüyor. Marmaris'te 21, Fethiye'de 5, Datça'da 11 parsel içerisinde bulunan yapılar yıkılmış ve bazılarının da yıkım işlemleri devam ediyor." 

Özdil, yapı denetim kuruluşları ile laboratuvarlar ve beton santrallerine yönelik denetim faaliyetlerinin de salgın sürecinde titizlikle sürdüğünü belirtti.

Muğla daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

- Salgının kamu hizmetini engellemesine izin verilmedi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Özdil, koronavirüs salgını döneminde kamu hizmetlerinde zafiyete yol açmamak ve kurum personelini korumak adına gerekli tedbirler alınarak steril çalışma ve hizmet alma şartları sağlandığını söyledi.

Yıkımlarda, müdürlük görevlilerinin yanı sıra belediye ve yıkım ekiplerinin hijyen, sosyal mesafe ve diğer kurallara uymasına özen gösterildiğini dile getiren Özdil, "Denetimlerde de ekipler, işletmelerin de salgın tedbirlerine uyması için uyarılarda bulundu. Maske ve elpenlerin toplanması, sağlık kuruluşlarının karantina bölümlerinde veya karantina birimi olarak belirlenen yerlerde oluşan atıkların diğer atıklar ile karıştırılmamaları ve tıbbi atık olarak imhası için kurumlara rehberlik edildi." dedi.

Özdil, Muğla'daki yapılarda çalışmak için il dışından gelen işçilerin de salgın tedbirleri çerçevesinde denetlendiğini söyledi.

Salgın döneminde deniz kirliliğiyle mücadeleyi aksatmadıklarını belirten Özdil, denizi kirleten gemilere karşı ilave tedbirler alındığını belirtti. Bu amaçla Sahil Güvenlik Komutanlığı ile hareket ettiklerini dile getiren Özdil, Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde özel ve ticari teknelerin denetimlerinin de yapıldığını söyledi.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!


Geri Dön