05 / 05 / 2024

murat tabanlıoğlu akm

murat tabanlıoğlu akm

Kültür ve Turizm Bakanlığı Murat Tabanlıoğlu'nun Atatürk Kültür Merkezi'ne sokulmaması ve proje müellifi olduğu yönündeki iddiaları yanıtladı.

Murat Tabanlıoğlu: İnşallah AKM sürecine dahil oluruz!

Murat Tabanlıoğlu, projesi babası Hayati Tabanlıoğlu tarafından çizilen AKM'nin restorasyon sürecine yeterince dahil olamamaktan yana sıkıntılı...

Murat Kurum'dan Saraçoğlu projesi açıklaması: Yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Saraçoğlu Projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, projenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi başladı!

Saraçoğlu Projesi hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Saraçoğlu Projesi’ni tamamen çevre ve doğa merkezli bir yaklaşımla ele alıyoruz. Saraçoğlu’nun tarihi dokusunu oluşturan buradaki 44 tescilli yapıyı restore ederek, muhafaza ediyoruz'' dedi.

Murat Kurum: Saraçoğlu projesinde tek bir ağaç bile kesilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Saraçoğlu Yenileme Projesi'ne ilişkin "Projemiz, mahalle kültürünün yaşatıldığı, yürüyüş yolları, çocuk parkı, ticari alanlarıyla yemyeşil bir yaşam merkezi olacak. Bu projede tek bir ağaç bile kesilmeyecek" dedi.

Okan Gaytancıoğlu’ndan imar barışı eleştirisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından kendisine yöneltilen soru önergesine yönelik imar barışından 25 milyar para toplandığını söylemişti. CHP’li Gaytancıoğlu, Bakan Kurum’un yanıtı hakkında değerlendirmede bulundu.

Murat Kurum: Saraçoğlu Projesi yenileme ve koruma projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Saraçoğlu Yenileme Projesi, tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, Ankara'ya yemyeşil bir yaşam alanı kazandıracak bir koruma, yenileme ve yaşatma projesidir." şeklinde konuştu.

Murat Başoğlu Gölköy'deki evini boşalttı!

3 yıl önce Bodrum'da öz yeğeni Burcu Başoğlu ile uygunsuz şekilde yakalanan Murat Başoğlu'na tepkiler kesilmiyor. Yeni sevgilisiyle Gölköy'de kirada oturan Başoğlu, evi boşaltmak zorunda kaldı.

Senegal Stadyumu’nda Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık, bir büyük projeye daha imza atacak. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı stadyum projesinin müteahhitliğini de bir başka Türk şirketi olan Summa üstlendi...

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Dakar’ın spor altyapısında bir amiral gemisi olacak Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılacak. 

Güneşoğlu İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşoğlu İş Makinaları Hafriyat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Dal tarafından kuruldu. 

Tabanlıoğlu Mimarlık Tersane İstanbul Projesi ile WAF 2019’da büyük ödülü aldı!

12. Dünya Mimarlık Festivali - WAF 2019 “Turizm Yatırımları Proje” kategorisinde Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ‘Tersane İstanbul’ büyük ödül aldı.

Taşoğlu Grup Yapı İnşaat Metal Hırdavat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşoğlu Grup Yapı İnşaat Metal Hırdavat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Murat Bektaşoğlu tarafından tarafından kuruldu.

murat tabanlıoğlu akm Haberi

murat tabanlıoğlu akm

Atatürk Kültür Merkezi'nin yenileme çalışmaları devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Murat Tabanlıoğlu'nun AKM'ye sokulmaması ve proje müellifi olduğu yönündeki iddiaları yanıtladı. Bakanlık adına Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Süha Bacanakgil konuştu. Yapılan açıklamaya göre Murat Tabanlıoğlu'nun devam eden AKM projesinde müelliflik hakkının olmadığı yönünde oldu. Bacanakgil, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yürütülen AKM yenileme projesini Murat Tabanlıoğlu'nun yaptığını ancak bu projenin yargı kararıyla durdurulduğunu belirti. Şuanda AKM'de sadece tadilat yapıldığını söyleyen Bacanakgil mimari olarak uygulanan bir proje olmadığını vurguladı. Tabanlıoğlu, 2010 Kültür ve Turizm Başkenti Ajansı ile yaptığı sözleşmede müellif haklarının ve iş uygulamasından doğan hakların Kültür Bakanlığı'na ait olduğunu taahhüt etmiş. Müşavir Bacanakgil, Tabanlıoğlu Mimarlık ile 2010 Avrupa Başkenti Ajansı arasında imzalanan sözleşmede Tabanlıoğlu'na 1 milyon 994 bin...