28 / 07 / 2024

murat toktaş yeşil yıldızlı otel

murat toktaş yeşil yıldızlı otel

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği) Başkanı Murat Toktaş "Yeşil yıldız uygulaması, enerji, su, çevreye zararlı maddelerin tüketiminin ve atık miktarının azaltılmasını, enerji verimliliğinin arttırılmasını amaçlamaktadır" dedi...

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

Murat Kurum: Yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedefliyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehir planlaması yaparken içinde parklar, sosyal donatılar ve yeşil alanların olduğu alanları da ayırdıklarını, yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi...

Murat Erdoğan: Yeşil alanlar konut alanına çevriliyor!

ELSAD Başkanı Erdoğan, Elazığ Belediyesi’nin imar revizyonundaki park alanlarının konut alanına dönüştürülmesine tepki göstererek, “Yeşil alan belediyeye gelir sağlanacak diye konut alanına dönüştürülüp arsa olarak satılamaz” dedi.

Murat Özdemir: Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacak!

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Özdemir: "Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacaktır. Bölge insanının çekincelerini de dikkate almak lazım" dedi.

Murat Toktaş: Doğanın dengesini bozmadan turistin beklentileri karşılanmalı!

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyesi ve Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, yaylalardaki çarpık yapılaşma ve imar sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Yeşil dostu sertifika dönemi başladı!

Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, "Müşterilerin tutum ve davranışlarına ilişkin son yıllarda yapılan araştırmalar, yeşil ürünlerin yanı sıra yeşil mekânların da önem kazandığını gösteriyor.

Yeşil Bina Yönetmeliği çıktı!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Miidiirü Murat Akat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Yeşil Bina" yönetmeliğiyayımladığını belirterek, 'Teknolojik ve yeşil bir bina hem daha çok tercih sebebi olacak' dedi.

Yeşil Bina Yönetmeliği çıktı!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Yeşil Bina" yönetmeliği yayımladığını belirterek, hem inşaat sektörüne yeni bir ivme kazandıracak, hem de üretici hak ettiği değeri alacaktır" dedi.

Karadeniz'e yeşil yıldızlı oteller geliyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği) Başkanı Murat Toktaş "Yeşil yıldız uygulaması, enerji, su, çevreye zararlı maddelerin tüketiminin ve atık miktarının azaltılmasını, enerji verimliliğinin arttırılmasını amaçlamaktadır" dedi...

Yeşil GYO'dan Irak projeleri için Murat Özen'e yetki!

Yeşil GYO, Irak'ta gerçekleştirilecek projeler için Murat Özen'i yetkilendirdi

Y ve Y GYO'da Yeşil İnşaat'ın ne kadar hissesi var

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), son durum itibariyle sermayenin yüzde 5 ve fazlasına sahip ortaklar ile tüzel kişi ve yabancı ortaklar arasındaki dağılımı açıkladı. Yeşil İnşaat'ın şirketteki payı yüzde 1.73 oranında...

murat toktaş yeşil yıldızlı otel Haberi

murat toktaş yeşil yıldızlı otel


KATİD (Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED yönetim kurulu üyesi Murat Toktaş "Yeşil yıldız uygulaması, enerji, su, çevreye zararlı maddelerin tüketiminin ve atık miktarının azaltılmasını, enerji verimliliğinin arttırılmasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesini, konaklama işletmelerinin yatırım aşamasından itibaren çevreye duyarlı olarak planlanmalarını ve ekolojik mimariyi, çevreye duyarlılık konusunda bilinçlendirmeyi, eğitim sağlanmasını ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasını amaçlamaktadır." Şu ana kadar 30'a yakın tesisin Yeşil Yıldızlı olduğunu belirten Murat Toktaş "Yeşil Yıldız alan otel veya tatil köyünün girişindeki plakette sınıfını gösteren yıldızlar yeşile boyanıyor ve plaket üzerinde Çevreye Duyarlı Tesis ibaresi yer alıyor." dedi Murat Toktaş "Sektörün konuya ilgisi son yıllarda yoğun şekilde devam etmektedir. 


Çevreye duyarlı konaklama tesisi (yeşil yıldız) belgesi almaya hak...