16 / 05 / 2024

muratpaşa balbey kentsel yenileme

muratpaşa balbey kentsel yenileme

Antalya Muratpaşa ilçesine bağlı Balbey Mahallesi sınırları içerisinde belirlenen alanın alanın yenileme alanı olarak Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilmesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Muratpaşa Abdullah Sevimçok Kültür Merkezi'nde 2. etap başladı!

Muratpaşa Belediyesi, ikinci etap çalışmalarını 9 milyon 661 bin TL'ye ihale ettiği Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi'nde 2. etap inşaat çalışmaları başladı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nden yatırım rekoru!

Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal yeni yılın proje ve çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda yaptığı konuşmada “2016 rekorlarımızı kırdığımız bir yıl oldu." dedi

Muratpaşa Belediyesi'nden 5 spor salonu!

Muratpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında 5’inci spor salonunu 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne inşa ediyor.

Muratpaşa Belediyesi'nden 440 ton asfalt!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Dutlubahçe ve Konuksever mahallerini ayıran 1 kilometre uzunluğundaki Emrah Caddesi’ne bin 440 ton asfalt çalışması yapan ekipleri ziyaret etti, yola yapılan Muratpaşa Belediyesi imzasını boyadı.

Muratpaşa Obruk Ormanı imar çalışmaları başladı!

Ermenek Mahallesi sınırları içinde olan ancak mezbelelik haliyle Hayalet Orman olarak anılan Obruk Devlet Ormanı için, Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunarak, uygulamalı imar planı çalışmalarına başladı.

Muratpaşa Belediyesi kullanılmayan kamu arsalarını değerlendiriyor!

Muratpaşa Belediyesi imar konusunda mülkiyet sorunu olan ve özellikle kamusal alan niteliği taşıyıpta yıllardır kullanılmayan alanları mezberelik olmaktan kurtararak, üzerinde hiç bir yapılaşma olmaksızın halkın yararına kullanıma açıyor.

Antalya Muratpaşa'da Deniz Feneri Parkı inşa ediliyor!

Muratpaşa Belediyesi, 1'inci derece doğal SİT statüsünde Lara falez kıyı bandı üzerindeki Deniz Feneri Parkı çalışmalarında son aşamaya geldi.

Muratpaşa Obruk Devlet Ormanı'nın imar çalışmaları tamam!

MURATPAŞA Obruk Devlet Ormanı ya da bölge sakinlerini verdiği isimle 'Hayalet Orman' için uygulama imar planı çalışmaları tamamlandı.

Muratpaşa Gösteri Merkezi'nin ihalesi 27 Ocak'ta!

Muratpaşa Belediyesi'nin Mimarlar Odası Antalya Şubesi'yle birlikte düzenlendiği 'Mimari Fikir Proje Yarışması'yla projesini belirlediği Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi'nin yapımı için 27 Ocak Cuma günü ihaleye çıkıyor.

Antalya Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nde sona gelindi!

Muratpaşa Belediyesi, Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesini inşa ettiği Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi’nin ince inşaat işleri ihale sürecini tamamlandı. Merkez, 9 milyon 661 bin TL’lik ek yatırımla açılışa hazır hale gelecek.

Atakule GYO Antalya Muratpaşa değerleme raporu yayınlandı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Atakule GYO Antalya Muratpaşa değerleme raporu yayınlandı.

Ümit Uysal'dan Antalya Muratpaşa'ya otopark önerisi!

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Kentsel Dönüşüm' seminerinde "Çok çılgın bir proje yapılsın ve 20 büyükşehirde, 500 mahallede 3'er bina satın alınıp otoparka çevrilsin. Böyle çılgın projelere ihtiyaç var" dedi.

muratpaşa balbey kentsel yenileme Haberi

muratpaşa balbey kentsel yenileme


BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2015/7456


Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Balbey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın yenileme alanı olarak kabul edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 5/3/2015 tarihli ve 1542 sayılı yazısı üzerine, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun 2 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 23/3/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.



Ek için