11 / 05 / 2024

Muratpaşa dönüşüm

Muratpaşa dönüşüm

Antalya Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi ve Kalekapısı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, Kaleiçi'ndeki 37 beton yapıdan kurtulmak için tek çarenin kamulaştırma olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Esenyurt'a dönüşüm sözü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt'un bugün beton yığınına dönüştüğünü dile getirerek dönüşüm sözü verdi.

Bayrampaşa dönüşüm projesinde sözleşme randevuları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ ortaklığında Bayrampaşa ilçesi sınırları içerisinde kalan İsmetpaşa Mahallesi’nde yepyeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. 

Trabzon Yenicami ve Zincirlitaş'a dönüşüm müjdesi!

Trabzon Dernekpazarı Yenicami Mahallesi, Zincirlitaş Mahallesi ve Merkez Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Dernekpazarı Belediyesi arasında protokol imzalandı.

RUMELİSİAD’dan Mustafa Dündar’a dönüşüm övgüsü!

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarının Bursa’nın ve Osmangazi’nin geleceğine şekil verdiğini ifade eden RUMELİSİAD yönetimi, Başkan Dündar’ı başarı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

BEKAŞ İnşaat'tan Ankara ve İstanbul'a dönüşüm projesi!

30 yıla yakın süredir inşaat sektöründe önemli başarılara imza atan BEKAŞ İnşaat, Kayseri'de elde ettiği tecrübelerinden sonra Ankara ve İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine imza atacak.

Davut Çetin: Muratpaşa ve Kepez'de dönüşüm şart!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’da kentsel dönüşüm için fikir birliğinin oluşması gerektiğini belirterek, “Özellikle aciliyeti olan Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde kentsel dönüşüm şart” dedi.

Antalya Muratpaşa'da dönüşüm başlıyor!

MURATPAŞA Belediyesi Muratpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesi uygulayacak. Bu alanda; Haşim İşcan Kültür Merkezi önündeki parkla bütünlük sağlayacak yaşam alanı niteliğinde özel proje uygulanacak.

Gediz Elektrik’ten Karabağlar'a dönüşüm tehdidi!

Karabağlar’da kentsel dönüşüm kararına karşı çıkan vatandaşlara, Gediz Elektrik’ten yeni abonelik sözleşmesi ve elektrik kesme uyarısı geldi. Mahalleliler, dönüşüm için tehdit edildiklerini iddia etti

Antalya Muratpaşa'da 9 bin metrekarelik dönüşüm yapılacak!

YILLARDIR halk sağlığı ve güvenliğini tehdit eden Muratpaşa Mahallesi'ndeki 22 gecekonduyu yıkan Muratpaşa Belediyesi, temizlik çalışmasını sürdürüyor. Yaklaşık 9000 metrekarelik alanda dönüşüm projesi uygulanacak.

Elmadağ'a dönüşüm kapsamında Tanıtım kontrollük binası yapılıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi kapsamında “Tanıtım kontrollük ve pazarlama binası” yapımına başlanıldı.

Kocasinan Argıncık'a dönüşüm müjdesi!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Argıncık Mahallesi’ni hiç bir zaman unutmadıklarını belirterek “Argıncıkta Kentsel Dönüşümü Alsancak Mahallesi’nden başlatacağız" dedi

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümle İstanbul'un en gözde semtlerinden biri haline gelecek Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm devam ediyor. Gaziosmanpaşa, dönüşüm tamamlandığında İstanbul'un en gözde semtlerinden biri haline gelecek.

Antalya Muratpaşa'da dönüşüm kalıntıları temizleniyor!

Muratpaşa mahallesi Opera Kavşağı'nda yer alan, kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılmış binaların molozları sonucu oluşan kötü görüntüden mahalleli kurtuluyor.

Muratpaşa dönüşüm Haberi

Muratpaşa dönüşüm

Antalya'nın en önemli tarihi miraslarından Kaleiçi'nde yer alan beton yapılar, bölgenin tarihi dokusuna yakışmıyor. SİT alanı ilan edilmeden önce ruhsat verilerek yapılan beton yapılardan kurtulmak ise biraz zor. Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi ve Kalekapısı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, tek çarenin kamulaştırma olduğunu söyledi. 


37 BETON YAPI VAR 


Kaleiçi'nde sur duvarı, burç, mescit ve kuyu gibi 127 anıtsal yapı olduğunu, 47 sivil mimarlık örneği, 93 korunacak bahçe. 25 anıt ağacın kültür ve tabiat varlığı olarak tescil edildiğini açıklayan Kilit, "Bu kadar dar bir alanda bu kadar yoğun kültür varlığını bir arada dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Ancak tüm bu güzelliklerin içinde dokuya aykırı 37 beton yapının yer alması bütünlüğü bozuyor" şeklinde konuştu. 


TAM ZAMANINDA KORUNMUŞ 


SİT alanı ilanından önce yapılan...