18 / 05 / 2024

Muratpaşa Meltem Çarşısı son durum

Muratpaşa Meltem Çarşısı son durum

Referandumda çarşıda balıkçı dükkanları ve lokanta olmasını isteyenler kırmızı pusulayı, sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılmasını isteyenler ise mavi pusulayı sandığa attı. 4 sandıkta bin 347 ilçe sakini oy kullandı.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Aziz Aydınlık'tan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Hamarat Eller Çarşısı’nın yıkılmasına tepki gösterdi.

Konya Dudu Kadın Çarşısı'nın ilk tapuları teslim edildi! 

Konya Akşehir'de inşa edilen Dudu Kadın Çarşısı'nın tapuları için teslimler başladı. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Aksaray Yeraltı Çarşısı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Aksaray Yeraltı Çarşısı Şubesi bugün Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Kartepe Çepni-Suadiye Kent Çarşısı hizmete açıldı!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Çepni-Suadiye Kent Çarşısı, Suadiye Pazarı’nın yeni yerinde ilk gününde gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

Antalya Muratpaşa'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde geçici olarak kapatılan Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı...

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Muratpaşa Meltem Çarşısı son durum Haberi

Muratpaşa Meltem Çarşısı son durum


Muratpaşa Belediyesi, Meltem Çarşısı'nın kullanım talebini belirlemek için referandum yaptı.


Referandumda çarşıda balıkçı dükkanları ve lokanta olmasını isteyenler kırmızı pusulayı, sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılmasını isteyenler ise mavi pusulayı sandığa attı.  Antalya Barosu, Tapu Müdürlüğü, Meltem Mahalle Muhtarlığı ve 6. Cadde Otoparkı'na konuşlandırılan 4 sandıkta bin 347 ilçe sakini oy kullandı.


7 oyun geçersiz sayıldığı referandumda 797 kişi çarşının sosyal ve kültürel amaçlı kullanılması, 543 kişi de balıkçı dükkanı ve lokanta amaçlı kullanılması konusunda görüş belirtti.


Meltem Mahallesi Muhtarı Muazzez Kaval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullanacakları alanın nasıl olması gerektiği kendilerine sorulduğu için mutluluk hissettiğini söyledi.


Referandumu kendilerine verilen değer gördüğünü belirten Kaval, "Meltem Çarşısı'nın sosyal ve kültürel etkinlik alanı olmasını istiyordum, mahalle sakinlerimiz de tercihini bu yönde kullandığı için mutluyum....