04 / 05 / 2024

Muratpaşa Meltem Çarşısı sosyal ve kültürel etkinlik alanı olacak!

Muratpaşa Meltem Çarşısı sosyal ve kültürel etkinlik alanı olacak!

Referandumda çarşıda balıkçı dükkanları ve lokanta olmasını isteyenler kırmızı pusulayı, sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılmasını isteyenler ise mavi pusulayı sandığa attı. 4 sandıkta bin 347 ilçe sakini oy kullandı.




Muratpaşa Belediyesi, Meltem Çarşısı'nın kullanım talebini belirlemek için referandum yaptı.


Referandumda çarşıda balıkçı dükkanları ve lokanta olmasını isteyenler kırmızı pusulayı, sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılmasını isteyenler ise mavi pusulayı sandığa attı.  Antalya Barosu, Tapu Müdürlüğü, Meltem Mahalle Muhtarlığı ve 6. Cadde Otoparkı'na konuşlandırılan 4 sandıkta bin 347 ilçe sakini oy kullandı.


7 oyun geçersiz sayıldığı referandumda 797 kişi çarşının sosyal ve kültürel amaçlı kullanılması, 543 kişi de balıkçı dükkanı ve lokanta amaçlı kullanılması konusunda görüş belirtti.


Meltem Mahallesi Muhtarı Muazzez Kaval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullanacakları alanın nasıl olması gerektiği kendilerine sorulduğu için mutluluk hissettiğini söyledi.


Referandumu kendilerine verilen değer gördüğünü belirten Kaval, "Meltem Çarşısı'nın sosyal ve kültürel etkinlik alanı olmasını istiyordum, mahalle sakinlerimiz de tercihini bu yönde kullandığı için mutluyum. Meltem Çarşısı gençlere, ev hanımlarına, kısacası herkese hitap edecek" dedi.


Kaval, sosyal ve kültürel etkinlik alanına dönüşen Meltem Çarşısı'nda üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere eğitim vermeyi ve çarşıda ev hanımları için kurslar düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.


Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şimşek de mahalle sakinlerinin demokratik haklarını kullandıklarını anlatarak, "Mahalle sakinlerimiz yaz tatili olmasına rağmen, referanduma yoğun ilgi gösterdi. Referandumda çıkan sonuç mahalle halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 



AA


Geri Dön