05 / 05 / 2024

Muratpaşa metruk yapılardan geçilmiyor

Muratpaşa metruk yapılardan geçilmiyor

56 mahallesiyle Antalya’nın en geniş alana ve en kalabalık nüfusa sahip ilçesi Muratpaşa’da onlarca metruk yapı bulunuyor. Metruk binaların en fazla olduğu mahallelerin başından gelen Sinan Mahallesi’nde vatandaşlar durumdan şikayet ediyor...

TOKİ Muratpaşa Millet Bahçesi’nin detayları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından içerisinde millet kıraathanesine de yer verilecek olan Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi’nin ihales dün yapıldı.

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı!

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı. Alanda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kullandığı yapının korunacak ve yeni eklemelerle tek katta bin 785 metrekarelik bir kreş yapılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

Ankara metruk yapılardan temizleniyor!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in dört bir yanında bulunan ve görüntü kirliliğinin yanı sıra sağlık açısından da tehlike arz eden metruk binaları bertaraf ediyor. 

Antalya Muratpaşa'daki yasa dışı işletmelerin yıkımına korona engeli!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara sahillerinde 62 bin 670 metrekarelik alanı yasa dışı şekilde işgal ettikleri belirlenen işletmelere yıkım yapılması içi giden ekipler korona engeline takıldı.

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Edirne Keşan’daki metruk yapıların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda 134 metruk ev yıkıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Örder konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Örder; ”134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık” dedi.

Antalya Muratpaşa'da evler zeminin göçmesiyle yana ve öne doğru yatmaya başladı! 

Antalya Muratpaşa'da 60'lı yıllarda kapatılan arıkların üzerine yapılan evler, yana ve öne doğru yatmaya başladı. Vatandaşlar, yıkılmak üzere olan evlerdeki vatandaşlar korkuyla yaşıyor...

Şişli Belediyesi'nden metruk yapı açıklaması!

Şişli Belediyesi, ilçede bulunan metruk yapılara ait gerekli çalışmaların yapılarak belirli periyotlarda Kaymakamlık aracılığı ile İstanbul Valiliği'ne bildirilmesini talep etti.

Muratpaşa'da AVM tartışması!

Antalya Muratpaşa Belediyesi şehir merkezinde 20 bin metrekarelik iki kuleli ticaret merkezinin yapılmasının önünü açtı. Plan değişikliği Büyükşehir meclisinde görüşülüp karara bağlanacak

Antalya Muratpaşa'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya İli, Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Mesa Mesken Antalya Muratpaşa projesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO ihalesini 302,1 milyon TL'ye Mesa Mesken'in kazandığı Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin yapı ruhsatı alınmadan tasfiye edildiğini açıkladı...

Muratpaşa metruk yapılardan geçilmiyor Haberi

Muratpaşa metruk yapılardan geçilmiyor

56 mahallesiyle Antalya’nın en geniş alana ve en kalabalık nüfusa sahip ilçesi Muratpaşa’da onlarca metruk yapı bulunuyor. Metruk binaların en fazla olduğu mahallelerin başından gelen Sinan Mahallesi’nde vatandaşlar durumdan şikayet ediyor. Kimsesiz çocuklara ev sahipliği yapan bu metruk binalar, aynı zamanda uyuşturucu ve madde bağımlıların uğrak yeri oluyor. Birçok metruk yapının sahipleri ortaya çıkmazken, bazılarının ise kentsel dönüşüm beklediği iddia ediliyor. Metruk yapıların çoğunun, uyuşturucu madde bağımlıları tarafından yakıldığı gözlemlenirken, daha önce kapısı kilitlenen binaların da ya kapısı kırılarak ya da duvarlarına delikler açılarak kullanıldığı gözüküyor. Metruk binaların en fazla olduğu Muratpaşa’da Muratpaşa Belediyesi Kent Estetik Komisyonu’nun isi ne gibi çalışmalar yapacağı hem merak ediliyor hem de ivedilikle bekleniyor.


Ya restore edilsin ya da yıkılsın


Kokudan ve çöplüklerden geçilmeyen metruk yapılardan...