05 / 05 / 2024

muş alparslan barajı

muş alparslan barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığıı tarafından son 10 yılda 1 milyar lira yatırım yapılan Muş Ovasına, yaklaşık olarak 2 milyar liralık daha yatırım yapılması planlanıyor..

EPDK acele kamulaştırma kararı alınan yerleri açıkladı!

İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş (Avrasya Tüneli) Projesi kapsamında bazı taşınmazlarda yol ve ihtiyaç duyulan kısımların mülkiyet şeklinde, tünel yapıları için ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılmasına karar verildi...

Muş Ovası'nın kuzeybatısında orta şiddette deprem bekleniyor!

Muş Alparslan Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, "Muş Ovası'nın kuzeybatısında, Mercimekkale ve çevresi ile Bulanık ve Malazgirt'te de orta şiddette depremler olabileceğini düşünüyoruz" dedi...

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran'da!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Muğla Boğalar Seki Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan Boğalar Seki Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Muğla Girme Barajı'nın inşaatı TBMM'de!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Girme Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme!

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Sultan Alparslan Havaalanının terminal binası, müştemilat ve apron inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme yapıldı. 

Muş Alparslan Üniversitesi'ne büyük yatırım ihalesi!

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yeni projeler geliştiriyor. İslami İlimler Fakültesi toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve modern teknoloji ile donatılacak.

Muğla'da barajlardaki doluluk oranı düştü!

Muğla'da yağış miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 30 düştüğü, bir yıl önce yüzde 53 olan baraj doluluk oranının ise yüzde 41'lere gerilediği açıklandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı 512 milyon dolar maliyetle inşa edildi!

İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü’nün yapılış şekillerinin benzer olduğunu ifade etti. Servet Alparslan, Yuvacık Barajı'nın 512 milyon dolar yatırımla inşa edildiğini söyledi.

Marmaris'e baraj yapılmasına tepki!

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki su sorununa çözüm getirmesi amacıyla Marmaris'e yapılması planlanan baraj, bazı kesimlerce istenmedi. Baraj için Bördübet Mevkii'ne inceleme yapılması üzerine baraj karşıtları eylem yaptı.

Silvan Barajı'nın inşaatı durduruldu mu?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ,hem güvenlik açısından hem de yolların bozulması sebebiyle Silvan Barajı inşaatına malzeme ikmali yapılamadığından inşaatın neredeyse durma noktasına geldiğini ifade etti.

Muş Merkez Camii'nin inşaatı başladı!

Muş’ta 4 bin 500 kişi kapasiteli Merkez Camii'nin yapım çalışmaları başladı.Muş Alparslan Üniversitesi’nin eski rektörlük binasının bulunduğu alanda yapılması düşünülen 4 bin 500 kişi kapasiteli caminin hafriyat çalışmaları başladı.

muş alparslan barajı Haberi

muş alparslan barajı

Gayrisafi milli hasılada Türkiye'nin en geri kalmış ili olan Muş'la, bölge halkının kaderini devirecek dev projeler hayata geçiriliyor. Kapladığı 84 bin hektarlık alanla Türkiye'nin en geniş ovalarından olan Muş Ovası'nda. tarımsal venmttigı artırmak, modern tarıma geçilmesini saklamak ve ianm arazilerinin su altında kalmasını önlemek »çın Alparslan-2 Barajı. Muş Ovası Sulama Projesi, Arazı Toplulaştırma Projesi ve Karasu Islah Projesinin uygulanması hedefleniyor. 

Kışı başına düşen gelirde Türkiye ortalamasının gerisinde bulunan Muş'ta, tarım sektörünü canlandırmak ve ekonomik gelirleri artırmak amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından son 10 yılda 1 milyar lira yatırım yapılan Muş Ovasına, yaklaşık 2 milyar liralık daha yatırım yapılması planlanıyor. Murat Nehri üzerinde, enerji ve sulama ihtiyacını karşılamak içın geçen yıl yapımına başlanan Alparslan-2 Barajı nın tamamlanmasının ardından 84...