22 / 07 / 2024

muş engelli projeleri

muş engelli projeleri

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan Erişebilirlik İl Komisyonu, ildeki kamu kurumlarında, belde ve belediyelere bağlı olan kaldırımlarda engellilerin ulaşabilirliğine uygun düzenlemeler için çalışmalarına başladı...

2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

Sosyal yardım alanlar 29 Ekim 5 bin lira ikramiyesinin kimlere verileceğini merak ediyor. Peki, 2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu? İşte detaylar...

Mustafa Murat Şeker kaç yılında doğru? Ne zaman müsteşar oldu? Hangi projeleri yürüttü? İngilizce biliyor mu?

ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Murat Şeker, kaç yılında ve nerede doğru? Hangi üniversitede okudu? Ne zaman yönetim kurulu başkanı oldu? İngilizce biliyor mu? İşte Mustafa Murat Şeker ile ilgili merak edilenler...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

TOGG engelli araç fiyatları 2023! Engelli raporu ile TOGG alınabilir mi? TOGG engelli indirimi olur mu?

TOGG engelli indirimi olacak mı olmayacak mı? sorusu şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İşte detaylar!

Engelli bireylere eğitim desteği! Engelli Eğitim Desteği ne kadar 2022? İşte detaylar!

Engelli bireylere ne kadar eğitim desteği veriliyor. Engelli bireylere eğitim desteği veriliyor mu? İşte detaylar!

TOKİ Muğla projeleri için düğmeye bastı! 99 ve 55 konutluk 2 yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Muğla Kavaklıdere'de 99 ve 55 konutluk 2 yeni proje inşa edecek. Projelenin ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ engelli vatandaşlara ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ, alt gelirli, orta gelirli, şehit ailelerini, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, engelli vatandaşları ve emekli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanıyor mu?

TOKİ'den engelli vatandaşlara ayrıcalık!

TOKİ’den ev almak isteyen engelli vatandaşlar Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu? Engelliler TOKİ kuralarına ne kadar katılabilir? sorularını araştırıyor.

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projeleri 64 milyar doları aştı!

DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Volkan Kazova, Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projelerinin toplamı 64 milyar doları aştığını söyledi.

Muş, kent meydanına kavuşuyor!

Muş Belediyesi’nin önemli projeleri arasında bulunan Kent Meydanı projesi hayata geçiriliyor. Proje eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde inşa ediliyor.

Muş Yenimahalle Bilgi Evi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Bilgi Evi projeleri ile farklı bir belediyecilik örneği sergileyen Muş Belediyesi Yenimahalle Bilgi Evi'nin kaba inşaatını tamamladı.

Muş'a Kültür ve Eğitim Merkezi müjdesi!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, inşaatına yapımına başlanan  Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi projeleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

muş engelli projeleri Haberi

muş engelli projeleri


Vali Yardımcısı Fatih Demir başkanlığında oluşturulan komisyon, ilk olarak Fen Lisesi’nde denetimlere başladı. Yapılan denetime; Vali Yardımcısı Fatih Demir, Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden inşaat mühendisi, Karayolları Şube Müdürlüğü'nden makine mühendisi, İl Özel İdaresi'nden peyzaj mimarı ve Muş Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz katıldı. 


Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında engellilerin rahat bir şekilde ulaşabilirliği için gerekli tüm kriterlerin göz önünde bulundurularak denetimlerin yapılacağını açıklayan Erişebilirlilik İl Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Fatih Demir, kriterleri yerlerine getirmeyenlere cezai işlemlerin yapılacağını söyledi. İlk olarak denetimlerin Fen Lisesi ve Kamu Hastaneler Birliği'nde başladığını kaydeden Vali Yardımcısı Demir, şunları söyledi: “Denetime geldiğimiz bu okulumuzda engelli öğrenci olmamasına rağmen merpenlerin yanında engelli rampası ve asansörün olduğunu gördük....