22 / 05 / 2024

muş kazı

muş kazı

TOKİ tarafından Muş Merkez Kale Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi öncesi bazı vatandaşlar evlerinin altını kazıp altın aramaya başladı..

Muğla'da müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM gündeminde!

Bakanlığa ait Muğla ilinde bulunan müze binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve kazı alanlarında deprem risk değerlendirilmesi yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Milas'ta inşaatta ölü saklama kabı bulundu!

Muğla'nın Milas'taki bir inşaat alanında devam eden kazıda Helenistik döneme ait olduğu söylenen içinde yanmış insan kemikleri bulunan ölü saklama kabına rastlandı.

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Muğla Büyükşehir ilk kreşini Fethiye'de açıyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Bağyaka A.Ş. 70 çocuk kapasiteli Gündüz Bakım Evini Babataşı Mah. Eğitimci Kazım Cad. No:9A Fethiye adresinde hizmete açmaya hazırlanıyor.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesinin batısında Eskihisar köyü sınırları içinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Köyceğiz’deki antik kentte kazı çalışmaları yeniden başladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, ‘Kaunos, fanus altında korunması gereken bir yer, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilmesi gerek’ dedi.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Bünyesinde barındırdığı gladyatör okulu nedeniyle "Gladyatörler Şehri" olarak da bilinen Muğla Yatağan'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı.

Euromos Antik Kenti için kazı evi yapılacak!

Muğla'nın Milas ilçesinde Zeus Tapınağı'nın da içerisinde bulunduğu Euromos Antik Kenti'ne, çalışmaların daha verimli yürütülebilmesi amacıyla kazı evi yapılacak.

muş kazı Haberi

muş kazı

1915 yılına kadar Ermeni nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Merkez Kale Mahallesi'nin şimdiki sakinleri, günlerdir Ermeniler'den kalma altınları bulmanın hayaliyle yaşıyorlar. Yaklaşık iki bin kişinin ikamet ettiği mahalledeki 300 gecekondunun dönüşüme uğrayacağı ancak öncesinde bazı ev sahiplerinin kendi imkanlarıyla evlerini yıkıp, kazıya başladığı belirtiliyor. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, "Evlerini yıkan vatandaşlarımız Ermeniler'den kalma altın bulacakları ümidiyle yıkılan yerlerin dibini kazmaya başladı. Şimdiye kadar altın bulan yok. Yol kenarını kazıp altın arayanlar bile oldu" dedi.


Takvim...