30 / 04 / 2024

Mustafa andıç

Mustafa andıç

Türkiye'de tüm sektörlerde endişe rüzgârları eserken inşaatta bahar havası hâkim. Geçen yılların konut satış verileriyle kıyaslandığında sektörün, 1 Kasım öncesi kaotik ortamdan pek de etkilendiği söylenemez.

Mustafa Andıç: İnşaat sektörü hız kesmeyecek!

Bursa’nın önemli inşaat firmalarından biri olan Altıniş İnşaat’ın ortaklarından ve İMSİAD’ın aktif bir üyesi olan Mustafa Andıç inşaat sektörünü değerlendirdi.

Bursalı müteahhitler konut finansman paketinden memnun!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı konut destek paketinden memnun olduklarını dile getirdi.

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, dövizde meydana gelen düşüşün inşaat ürünlerine yansıması konusunda üreticilere çağrıda bulundu.

Mustafa Andıç: İnşaat malzemelerine erişilemezse yeni projeler azalacak!

İMKON'un yüksek çimento fiyatlarına karşı başlattığı iş bırakma eylemine İMSİAD'dan destek geldi. İMSİAD'ın Başkanı Mustafa Andıç, “Yeni projeler azalıyor. Bu noktada inşaatı devam edenler malzemeye erişemezlerse yeni projeler iyice azalacak.” dedi.

Konutta fiyat artışları dizginlenmeli!

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Andıç, gecikmeksizin bir gayrimenkul kredi kampanyasının başlatılması ve fiyat artışlarının dizginlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İnşaat sektörü kredi kampanyası bekliyor!

İnşaat maliyetlerindeki artışların sabırları zorladığına dikkat çeken İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bursa'da konut fiyatları fırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'daki kentsel dönüşümle ve reskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü kalıcı toparlanma için destek bekliyor!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Mart ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Mart ayında konut satışlarındaki toparlanmanın kalıcı olabileceğini söyleyen Andıç yeni destek paketlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Müteahhitlerden fabrika ve iş yerleri de dönüşüme alınsın talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Türkiye'deki yapıların durumu göz önüne alındığında değişimin veya kentsel dönüşümün ertelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Andıç, dönüşüm denildiğinde sadece konutların değil fabrikaların, iş yerlerinin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden Anadolu iş dünyası temsilcileri, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini açıkladı. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2021'de ikinci el değil sıfır konut satışlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

İnşaat sektörü 2021'den umutlu!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, 2021'de pandeminin uzamaması halinde 2020 rakamlarının rahatlıkla yakalanabileceğini dile getirdi. 

Mustafa andıç Haberi

Mustafa andıç

Türkiye'de tüm sektörlerde endişe rüzgârları eserken inşaatta bahar havası hâkim. Geçen yılların konut satış verileriyle kıyaslandığında sektörün, 1 Kasım öncesi kaotik ortamdan pek de etkilendiği söylenemez. Yine de karakteristik yapısı gereği krizlerden en fazla etkilenenler arasında yer alan sektörün yükselişi, ekonomi için kritik öneme sahip. Bu yükselişin sürdürülebilir kılınması ise 1 Kasım sonrası oluşan tablonun ahengine bağlı. 


Bir yandan kentsel dönüşüm gerekliliğine diğer yandan büyüyen kentlerin konut ihtiyacına ve ayrıca müşterinin çeşitlenen tercihine cevap vermeye çalışan sektör, geleceğe dönük kritik bir dönemeçte bulunuyor. Bu evrede biz, Bursa'da sektörün dinamikleriyle bir araya geliyoruz. 


Özgün çizgisi ve kalite algısıyla kentte nitelikli projelere imza atan Altın İş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç'ı ofisinde ziyaret ettik. Devam eden projelerinden sektörün geleceğine, pastel tonların hâkim...