17 / 06 / 2024

mustafa atayık

mustafa atayık

İKO Başkanı Atayık, kuyumculuk sektörüyle uğraşan şirketlerin finansal ve kredi sorunlarına kalıcı çözüm olmak için banka kurulacağını kaydetti.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Taşkır Grup İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkır Grup İnşaat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de Mustafa Taşkır tarafından kuruldu.

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Csc Yapı Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Csc Yapı Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Çağatay Kırkıl tarafından kuruldu.

Oğuz Kırkgöz'ün acı günü! Babası Mustafa Rafet Kırkgöz vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Üyelerinden Oğuz Kırkgöz'ün babası Mustafa Rafet Kırkgöz hayatını kaybetti. 

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

İzmir Mustafa Necati Kültür Merkezi inşaatında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Cumhuriyet’in simge ismi Mustafa Necati’nin adını yaşatacak olan kültür merkezini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Gökçe, merkezin tamamlanınca bölgeye nefes aldıracak bir alan olacağını belirtti.

Kıray Elektrik Demir Endüstri Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıray Elektrik Demir Endüstri Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Onur Kıryar tarafından kuruldu.

Darphane gram altın üretimine yeniden başladı!

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, "Kuyumculardan giden tüm altın talepleri, Darphane Genel Müdürlüğü tarafından hızla karşılanıyor. Ayrıca, darphanenin 1 gramlık altın üretimine yeniden başladığını da belirtmek isteriz." dedi.

Altın fiyatlarında inişli çıkışlı trend devam ediyor!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, "Altın fiyatlarında bir süre diniş ve çıkışlı trendi yaşayacağız. Yeni rekorlar sürpriz olmayacağı gibi, olumlu haberler sonucunda altının onsunda 1,400 dolar rakamlarını da yeniden görebiliriz." dedi.

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Yakışık Yapı Malzemeleri Hırdavat Metal ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yakışık Yapı Malzemeleri Hırdavat Metal ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Yakışık tarafından kuruldu.

Mustafa Necati Kültür Evi TBMM'ye mi tahsis edilecek?

Mustafa Necati Kültür Evi'nin tekrar TBMM Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

mustafa atayık Haberi

mustafa atayık

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, uzun zamandır sektör mensuplarının finansal ve kredi problemlerine kalıcı bir çözüm bulmak için yoğun çalışma sürdürdüklerini vurgulayarak, 40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan Türkiye'nin kuyumcu ailesinin artık kendi ihtisas bankasına kavuşacağını duyurdu.

Oda olarak kurulacak banka vesilesiyle meslektaşlarının finansal problemlerini çözecekleri için gururlu olduklarını kaydeden Atayık, Altınbak'ın altın bankacılığının lokomotifi olacağını belirtti. Sektör paydaşlarının da bankanın ortağı olabileceğine dikkati çeken Atayık, bankanın sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getireceğini kaydederek, Altınbank'la ihracat ağırlıklı çalışan firmaların kolay kredi bulabileceğini belirtti.

Fabrikaların, özellikle küçük ölçek atölye ve sanatkârların etkin bir biçimde destekleneceğine işaret eden Atayık, ayrıca sektörü ilgilendiren mega projelere de finansal katkı sunulacağını açıklayarak, İKO'nun Bankacılık Düzenleme ve...