25 / 05 / 2024

Kuyumcular harekete geçti! Altınbank kuruluyor... 

Kuyumcular harekete geçti! Altınbank kuruluyor... 

İKO Başkanı Atayık, kuyumculuk sektörüyle uğraşan şirketlerin finansal ve kredi sorunlarına kalıcı çözüm olmak için banka kurulacağını kaydetti.



Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, uzun zamandır sektör mensuplarının finansal ve kredi problemlerine kalıcı bir çözüm bulmak için yoğun çalışma sürdürdüklerini vurgulayarak, 40 bin kuyumcu işletmesinden oluşan Türkiye'nin kuyumcu ailesinin artık kendi ihtisas bankasına kavuşacağını duyurdu.

Oda olarak kurulacak banka vesilesiyle meslektaşlarının finansal problemlerini çözecekleri için gururlu olduklarını kaydeden Atayık, Altınbak'ın altın bankacılığının lokomotifi olacağını belirtti. Sektör paydaşlarının da bankanın ortağı olabileceğine dikkati çeken Atayık, bankanın sektöre özel kredi mekanizmalarının geliştirilmesinde farklı bir yaklaşım getireceğini kaydederek, Altınbank'la ihracat ağırlıklı çalışan firmaların kolay kredi bulabileceğini belirtti.

 Kuyumcular harekete geçti! Altınbank kuruluyor... 

Fabrikaların, özellikle küçük ölçek atölye ve sanatkârların etkin bir biçimde destekleneceğine işaret eden Atayık, ayrıca sektörü ilgilendiren mega projelere de finansal katkı sunulacağını açıklayarak, İKO'nun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve ilgili bakanlıklarla karşılıklı olarak yapılan değerlendirmelerde önemli bir aşamaya geldiklerini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön