16 / 06 / 2024

Kuyumcular harekete geçti! Altınbank kuruluyor... 

Kuyumcular harekete geçti! Altınbank kuruluyor... 

İKO Başkanı Atayık, kuyumculuk sektörüyle uğraşan şirketlerin finansal ve kredi sorunlarına kalıcı çözüm olmak için banka kurulacağını kaydetti.



Hazırlık çalışmalarını sürdürecek teknik ekibin BDDK ve TMSF uzmanlarıyla yürüteceği görüşmelerin ardından ortaya çıkacağını ve yol haritasının belirleneceğini söyleyen Atayık, sektör olarak kendi içlerinde yaptıkları görüşmeler ve teknik heyetin çalışmalarının ardından Altınbank'ın bu yıl içerisinde kurmayı planladıklarını duyurdu. 

Altınbank'la kuyumculuk sektörünün bankacılık alanındaki kredi ihtiyaçlarının karşılanması, sahip olunan güçlü sermaye yapılarının değerlendirilmesi, ihracatın ve sektörün desteklenmesi, geliştirilmesi ve yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Atayık, Altınbank'ın Türkiye'de altın piyasalarının regülasyonunda daha önce alınan sorumlulukları, Elektronik Fon Transfer Sistemleri'nin (EFT) alt yapısı kullanılarak yapılabileceğinin daha önce kanıtlandığına dikkati çekti.

 Kuyumcular harekete geçti! Altınbank kuruluyor... 

Altınbank için üzerinde çalışılan projelendirilmiş altın, emtia ve döviz transfer sistemleri yani EDT sayesinde, kuyumculuk ve yetkili müessese organizasyonlarının kullanımı ile işlemlerin kolayca oluşturulabileceğini anlatan Atayık, fiziki teslimat ve saklama merkezleri, sektörde gelişmiş fiziki transfer imkânlarının sağlanacağını ve bu şekilde Türkiye'de dünyada eşi benzeri görülmemiş bir sistemin hayata geçirileceğini savundu.

İstanbul'a 1600 ton kapasiteli 'altınbank' yapılıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön