04 / 05 / 2024

mustafa demir Eminönü Bölgesi Dönüşüm projesi

mustafa demir Eminönü Bölgesi Dönüşüm projesi

Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından dördüncü kez düzenlenen “Uludağ Ekonomi Zirvesi” başladı. Toplantıya katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Eminönü Bölgesi’nin Dönüşüm Modeli’ni ilk kez Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde açıkladı..

Mustafa Demir'den Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde başlatılan dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Mustafa Demir'den İBB'ye raylı sistem eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "CHP'li İBB, 20 ayda raylı hatların ancak 10 kilometresini yapabildi" dedi.

Mustafa Demir'den Samsun'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada "İlkadım'da kentsel dönüşümü bu yıl içerisinde, Türkiye'ye rol model olacak şekilde başlatacağız" diye konuştu.

Mustafa Demir'den Hasbahçe'nin imara açılacağı iddiasına yanıt!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bugün yapılan "Topkapı Sarayı'nın Hasbahçe'si 'denetimli inşaat'a açılıyor" başlıklı haber için açıklama yaptı...

Mustafa Demir: Tarihi surları hayata döndürüyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalıçarşı'nın restorasyonu, surlardaki güvenlik zafiyeti, Çapa ve Cerrahpaşa'nın dönüşümü, Sirkecinin akıbeti hakkında açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

İstanbul-Bursa-İzmir otobanı konut fiyatlarını artıracak!

Emiroğulları İnşaat ortaklarından Mustafa Demir, "Fiyatlamaların değişmek üzere olduğu, bir miktar da değiştiği zaman dilimi içerisindeyiz. İstanbul- Bursa-İzmir otobanı tamamlandığında bu fiyatların ciddi miktarda artış olacak." dedi.

Eminönü'nün tamamı yayalaştırılacak!

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

İzmir inşaat sektörü demir fiyatlarının zamlanmasıyla sıkıntı yaşıyor!

İzmir'de bir süre önce hazır beton fiyatlarının fahiş fiyatlara yükselmesiyle sıkıntı yaşayan inşaat sektörü, şimdi de demir fiyatlarının 2 ayda yüzde 40 oranında zamlanmasıyla yeni bir darboğazla karşı karşıya kaldı.

Eminönü'ndeki Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu binası yıkılacak hale geldi!

ISTANBUL'un tarihi ve kültürel yapılarıyla ilgili restorasyon ve inşaat projeleri için hayati kararlar alan İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun yer aldığı bina dökülüyor. Eminönü'ndeki tarihi binanın duvarları rutubetten yıkılacak halde.

Mustafa Balcı: Antalya'nın yapı stoku endişe verici!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya'nın deprem master planını da kapsayan nazım imar planı yapılmadığı sürece Antalya'nın depreme hazır olduğunu söylemenin yanlış olacağını kaydetti.

Mustafa Demir'den Tarihi Yarımada çatı kararı açıklaması!

İstanbul Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, “İstanbul’un tarihi yarımadasında çatı arası terasa izin çıktı” yönündeki haberlere açıklık getirdi. Başkan Demir, “Bu aldığımız karar sadece tarihi eser olmayan binalarda geçerli.” dedi.

Eminönü’ndeki eski evler pansiyon olacak!

UNESCO tarafından koruma altında olan Eminönü’nün Nişanca, Kumkapı ve Sultanahmet semtlerinde ‘ev pansiyonculuğu’ hayata geçiriliyor. Bölgede konut dokusunu değiştirmeden, isteyenlerin evini pansiyon yapmasına izin verilecek.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ihaleye çıktı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinin inşaat ve elektromekanik işleri kontrollük, mühendislik ve danışmanlık hizmet alımı işi ihaleye çıkarıldı. 14 istasyondan oluşan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 10 kilometre uzunluğunda olacak...

mustafa demir Eminönü Bölgesi Dönüşüm projesi Haberi

mustafa demir Eminönü Bölgesi Dönüşüm projesi

Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından dördüncü kez düzenlenen “Uludağ Ekonomi Zirvesi” başladı. Zirveye, Google Ideas Şirketi’nin CEO’su Jared Cohen’e ev sahipliği yaparak katkıda bulunan Fatih Belediyesi, iş dünyasını bölgenin yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgilendirdi.

Fatih Bölgesi’nin sınırları içerisinde yer alan “Tarihi Yarımada”nın “geleceğini şekillendirmek” üzere planladıkları Eminönü Bölgesi’nin Dönüşüm Modeli’ni ilk kez Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde açıklayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm iş adamlarımızı bu Projemiz kapsamında, Tarihi Yarımada’ya yatırıma davet ediyorum. Bu süreçteki en önemli paydaşlarımız sizsiniz, dönüşümü birlikte gerçekleştirelim. Biz yerel yönetim olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu almaya hazırız. Kolaylaştırıcı bir unsur olarak hem yatırımcıların önünü açacak hem de Yarımada’mızı geleceğe taşıyacak bir dönüşüme sizlerle birlikte imza atacağız” dedi.


“Tarihi Yarımada: İstanbul’un Cazibe Merkezi”

Fatih Bölgesi’nin İstanbul’un cazibe merkezi olan tarihi...