18 / 05 / 2024

Muştakbaba Mahallesi

Muştakbaba Mahallesi

Bitlis'in mimarisinde önemli yer tutan tarihi taş evler, bakımsızlık ve ağır kış koşulları nedeniyle bir bir yıkılıyor

Muğla Ortaca'da 6 bin metrekarelik arsa satılıyor! Arsa alacaklar hemen bakın!

Muğla Ortaca Belediyesi, Muğla ili, Ortaca ilçesi, Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Muğla Ortaca'daki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Muğla Ortaca'da imarlı arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar dikkat!

Muğla İli Ortaca Belediye Başkanlığı, Muğla Ortaca Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı.

Emlak Konut GYO Muğla Bodrum parselinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO " Muğla Türkbükü Mahallesi yer alan 3 adet taşınmaz için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu KAP'ta yayımladı. Peki Muğla Bodrum parselinin değeri ne oldu? İşte detaylar...

Siirt Evren Mahallesi TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? 2+1 ve 3+1 kura çekilişi isim listesi belli oldu mu?

Siirt Evren mahallesi TOKİ kura sonuçları isim listesi merak ediliyor. İşte Siirt Evren mahallesi TOKİ kura sonuçlarına dair detaylar!

Muş İl Özel İdaresi arsa satıyor: 40.1 milyon TL'ye!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez Kültür Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Muğla Ula Belediyesi 5 arsa satıyor! 996 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Muğla Ula Belediye Başkanlığı, Muğla ili, Ula ilçesi, Esentepe Mahallesi'nde yer alan 5 arsayı 996 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Muş'ta 40.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Muş Merkez Kültür Mahallesi'nde yer alan arsayı 40 milyon 174 bin 313 TL bedelle satışa çıkardı.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla Menteşe'de 15 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Muğla Satış Memurluğu, Muğla ili, Menteşe ilçesi, Karabağlar Mahallesi, 711 ada 51 parselde yer alan gayrimenkulü 15 milyon TL'ye satıyor.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

TOKİ'nin Muğla'daki zeytinliği satışa çıkarmasına tepki!

Muğla Köyceğiz'deki bağlı Toparlar Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekarelik alanın açık artırma ile satışa sunulmasına köylülerden tepki geldi.

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Muğla Ortaca'da yaşanan arazi sorunları mecliste!

Muğla'nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesi'nde yaşanan arazi sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muştakbaba Mahallesi Haberi

Muştakbaba Mahallesi


Bitlis'in mimarisinde önemli yer tutan tarihi taş evler, bakımsızlık ve ağır kış şartları nedeniyle bir bir yıkılıyor. 

     Ağır kış şartlarının yaşandığı Bitlis'te, özellikle Muştakbaba Mahallesi'nde bulunan tescilli tarihi yapılar, bakımsızlıktan dolayı büyük tehlike saçıyor. 

     Mahalle Muhtarı Maşallah Daşizi, gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok kez İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne dilekçe ile müracaatta bulunmalarına rağmen tarihi evlerin restorasyonu için bugüne kadar köklü bir çözüm üretilmediğini söyledi. 

     Çoğunluğu boş olan ve bakımsızlık nedeniyle adeta harabeyi andıran yapılardan kopan taşların mahalle halkını tedirgin ettiğini anlatan Daşizi, ''Bu konuya bakanlık nezdinde çözüm bulunması gerekiyor. Mahallemizin yüzde 40'ı tescilli yapılardan oluşuyor. Ancak her geçen yıl bu yapılar tek tek yıkılıyor ve yapılarda onarılması mümkün olmayan hasarlar oluşuyor'' dedi. 

     Esra Açıkgöz ise...