05 / 05 / 2024

Müşterek arazide yer tespiti

Müşterek arazide yer tespiti

Müşterek mülkiyette kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. Peki, müşterek tapulu arazi üzerinde yer tespiti yapılabilir mi? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır?

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Müşterek mülkiyet satışı!

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi mülkiyetindeki araziler yer değiştirdi!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nde yaşanan sorunlar bitmiyor. Belediye bu kez Gaziantep, Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi’ndeki yol kenarında kalan bir vatandaşın arazisi ile arazinin arkasında kalan belediye mülkiyetindeki araziyi yer değiştirdi...

Elisabeth Mas'ın Caner Karaloğlu’ndan talep ettiği müşterek konut tahsisi reddedildi! 

Elisabeth Mas ile Caner Karaloğlu’nun boşanma davasında ara karar açıklandı. Kararda, 3 yaşındaki kızları Mia’nın velayeti babaya verildi, Mas’ın talep ettiği müşterek konut tahsisi için de red kararı verildi... 

Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım için yer teslimi yapıldı!

Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşinin yer teslimi SiyahKalem Mühendislik İnşaat'a yapıldı.

Sarıyer'de imar sorunları çözüm bekliyor!

Sarıyer'de imar için mücadele Sarıyer Belediyesi'nin desteğini alan Emirgan Mahallesi tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi için mücadele ediyor.

Nevşehir Yer altı Şehri Kentsel Tasarım'da son durum ne?

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kaymaklı Kasabasında yapımı devam eden "Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi Giriş Ünitesi" inşaatını inceledi.

Müşterek mülkiyet ifraz harcı 2016!

Bir taşınmaz mala birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında sahip olmaları durumu olan müşterek mülkiyet ifraz edilebiliyor. Peki, müşterek mülkiyet ifraz harcı 2016 ne kadar?

İnşaat firmaları Ankara'da yatırım için yer arıyor!

Ankara'daki konut satışlarının hızla arttığını söyleyen Eskidji Gayrimenkul Ankara Bölge Ortağı Köksal Ünal, inşaat firmalarının Ankara'da yatırım için yer aradığını bildirdi.

Müşterek arazide yer tespiti Haberi

Müşterek arazide yer tespiti

Müşterek arazide yer tespiti!

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumunu olarak ifade ediliyor. 


Söz konusu müşterek mülkiyet ya kanundan ya da hukuki işlemlerden doğabiliyor. Müşterek tapu ise, müşterek mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki müşterek tapulu arazi paylaşımı nasıl yapılır? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır? 


Müşterek arazide yer tespiti..

Müşterek mülkiyet ile sahip olunan arazilerde her bir hissedara isabet eden yerin gösterilmesi imkanı olmayıp; Kadastro görevlileri ancak ilgili taşınmazın sadece dış sınırlarını gösterebiliyor. 


Taşınmazın içine girerek hisse ölçümü yapılamıyor. Bu nedenle müşterek tapulu arazi veya arsada hiçbir hissedar istediği zaman istediği gibi “şurası benimdir” diyemiyor. Kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. 


Ancak müşterek tapuya sahip olan hissedarlar...