03 / 05 / 2024

müşterek tapunun bölünmesi

müşterek tapunun bölünmesi

Müşterek tapu bölme işlemi için ilk çalışmalar serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor. Yapılan incelemeler sonucunda tapu bölünmesi için gerekli belgeler tapu müdürlüğüne gönderiliyor. Peki, müşterek tapu nasıl bölünür?

Müşterek tapu nasıl ayrılır?

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumunu ifade ediyor. Müşterek tapu ise bu hakkı gösteren beldeye deniyor. Peki, müşterek tapu nasıl ayrılır?

Öğretim elemanı olmak isteyenler dikkat! İlan açıldı, işte alım yapılacak bölümler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim elemanları almak üzere ilan yayınladı. İşte alım yapılacak bölümler ve başvuru detayları...

Öğretim elemanı olmak isteyenler dikkat! İlan açıldı, işte alım yapılacak bölümler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim elemanları almak üzere ilan yayınladı. İşte alım yapılacak bölümler ve başvuru detayları...

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

İnşaat Mühedisliği bölümünde 3 bin 290 kişilik kontenjan boş kaldı!

İzmir depreminden sonra dikkatler jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisliği bölümlerinde verilen eğitime çevrildi. Durum içler acısı. Mühendislerin yüzde 62.9’u diplomasına uygun iş bulamayıp asgari ücretle çalışıyor. Bu bölümlerden mezun mühendislerin yüzde 98’i yoksulluğa doğru gidiyor.

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Kadir Has Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği bölümü açıldı!

Günümüzde gerek nüfus artışı, gerek çevre koşulları İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne duyulan gereksinimi arttırıyor. Kadir Has Üniversitesi'nde bünyesine "İnşaat Mühendisliği" bölümünü ekledi...

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Kükürtlü'de dönüşümün ilk bölümüne onay!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılmadığı Temmuz ayı oturumu, Meclis Başkanvekili Ahmet Köken başkanlığında yapıldı. Kükürtlü'de dönüşümün ilk bölümüne onay verildi.

İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Salih Yılmaz tutuklandı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Salih Yılmaz tutuklandı.

müşterek tapunun bölünmesi Haberi

müşterek tapunun bölünmesi

Müşterek tapu nasıl bölünür?

Müşterek tapunun bölünebilmesi için taşınmaz malın bölünmeye müsait olması gerekiyor. Bilindiği üzere müşterek tapularda hissedarların yeri belli olmayıp, mülke hisseleri oranında sahip olunuyor.

Müşterek tapu bölme işlemi serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor. Bölme işlemi yapılacak taşınmaza ait çap ve aplikasyon krokisi Kadastro Müdürlüğünce düzenlenerek ilgilisine veriliyor. 

Taşınmazın bulunduğu yere göre Belediye Encümen veya İl İdare Kurulu kararı alındıktan sonra ayırma işlemi serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor. 

Taşınmazın köşe noktaları zemine uygulanıyor. Kadastro Müdürlüğünce yapılan büro ve arazi kontrolünden sonra düzenlenen belgeler tescil için Tapu Sicil Müdürlüğüne gönderiliyor.

Bölme işlemi için gerekli evraklar 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,

2....