04 / 05 / 2024

müşterek tapunun satılması

müşterek tapunun satılması

Müşterek mülkiyet tapusu, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumunu gösteren tapu tanımlanıyor. Peki, müşterek tapu nasıl devredilir?

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Müze Kart satışları yüzde 63 artarak rekor kırdı!

Müze Kart satışları bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 2 milyon 930 bin 653 satış yaparak rekor kırdı.

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Merkez Bankası'ndan yeni dolar hamlesi! 19,15 TL'den ucuza dolar satılmasın! Aradaki fark açılsın!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası döviz talebini azaltmak için yeni hamlede bulundu. 19,15 TL'den ucuza dolar satılmasın! Aradaki fark açılsın!

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Tarihi geçmiş ürünün zincir markette indirimli satılmasına tepki yağdı

Zincir marketler uyguladıkları fiyat politikası ile uzun süredir gündemde. Son olarak tarihi geçmiş bir ürünün rafta yer alması ve indirimli satılması tüketicileri isyan ettirdi.

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Bazı büyük ABD bankaları son günlerde Rus borçlanma araçlarında alım satım işlemi yapılmasına tekrar aracılık etmeye başladı. Böylece Batılı yatırımcıların artık dokunmak istemediği Rus tahvillerini satmaları mümkün olacak.

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

Doğuş Center Etiler'deki 45 bağımsız bölüm 24.8 milyon Euro'ya Getir'e satılıyor!

Doğuş GYO portföyünde yer alan Doğuş Center Etiler binasındaki 45 adet bağımsız bölümün Getir Perakende'ye 24 milyon 850 bin Euro'ya satılmasına karar verildi. 

Emlak Konut GYO Batıyakası önümüzdeki hafta satışta! 611 konutluk yeni proje!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Yıldızlar İnşaat çizgisiyle İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da hayata geçirilen Batı Yakası projesinin önümüzdeki hafta satışa çıkması bekleniyor. Projede 611 adet konut yer alıyor.

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

müşterek tapunun satılması Haberi

müşterek tapunun satılması

Müşterek tapu nasıl devredilir?

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumunu olarak tanımlanıyor.


Müşterek tapu ise, bir malı birden fazla kişinin satın alması veya miras yoluyla elde etmesi durumunda sahip olunan tapuya deniyor. Müşterek tapu nasıl devredilir?


Müşterek tapunun devri için tüm hissedarların tapu satışına onay vermiş olması ve satış anında tapu dairesinde olması gerekiyor. Satış için anlaşmanın sağlanamaması durumunda hissedarlardan biri izale-i şuyu davası açabiliyor.


İzale-i şuyu davası..

İzale-i şuyu davası mahkeme tarafından tüm ortakların haberdar edilmesi, gayrimenkulün bedelinin belirlenmesi ve icra yolu ile gayrimenkulün satılarak ücretin paydaşlar arasında paylaştırılması işlemine deniyor.


Hisse sahiplerinden sadece biri dahi izale-i şuyu davası açmak istese, dava açılabiliyor ve mahkeme gayrimenkulün satışını yapabiliyor.


Ancak payın bir üçüncü kişiye satışı...