03 / 05 / 2024

Musul Havalimanı yeniden inşası

Musul Havalimanı yeniden inşası

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı 1 Temmuz itibarıyla şirketler çalışanlarının maaşlarını yeniden düzenlemeye başladı. İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı Sabiha Gökçen'de en düşük işçi maaşları da belli oldu.

Ekrem İmamoğlu’ndan Atatürk Havalimanı açıklaması: 2023’ten sonra açacağız!

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın yeniden açılacağını dile getirdi.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Kalyon ve Kürk İnşaat, Musul Havalimanı'nı Fransızlara kaptırdı!

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Musul'un yeniden imarı için 7 milyar dolara ihtiyaç var!

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul şehrinin yeniden imara açılması için 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Musul, yeniden imar için Türk müteahhitleri bekliyor!

Türkiye temasları kapsamında beraberindeki heyet ile beraber TMB'ye ziyaret gerçekleştiren Musul Valisi Necim el Cuburi, kentin acil ihtiyaçları için Türkiye’nin bir süre önce Irak’ın yeniden imar çabalarına destek için vermeyi taahhüt ettiği 5 milyar dolarlık kredinin yarısına talip olduklarını açı

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Atatürk Havalimanı'nın kapatılması konusu yeniden ele alınmalı!

İBB Başkanı İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın kapatılması konusunu yeniden gündeme getireceklerini söyleyerek "Atatürk Havalimanı'nı, İstanbul'un diğer iki havalimanıyla entegre bir biçimde çalıştırabiliriz" dedi...

İBB iptal ettiği metro ihalesini yeniden açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran'daki İstanbul Seçimi'nden 16 gün sonra iptal ettiği, 'Yenikapı - Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı' ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık'ta tekrarlanacağı duyuruldu.

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Musul 2 yıldır yeniden imarı bekliyor!

Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'ın elinden kurtarılmasının üzerinden 2 yıl geçti ancak kentin özellikle batı yakasındaki temel hizmet yoksunluğu ve yeniden imarın gerçekleştirilmemesi adeta savaş dün sona ermiş hissi uyandırıyor...

Bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden açıldı!

Kısa süreliğine bakıma alınan Trabzon Havalimanı yeniden faaliyete geçti. Trabzon Havalimanı tamamlanan pist bakımı ile bugün saat 06.00’da yeniden uçuşlara açıldı.

Musul Havalimanı yeniden inşası Haberi

Musul Havalimanı yeniden inşası

Irak Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Hamid el-Gazzi, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için özel yatırım teklifinde bulunduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gazzi, söz konusu projenin şehirdeki iş gücü için önemli bir istihdam kapısı olacağını söyledi.

Havalimanı imar projesinin Ninova vilayetindeki bölgelerin istikrarı ve imarı için gerekli projelerden biri olduğunu belirten Gazzi, Büyükelçi Yıldız'ın sunduğu teklife göre yenileme çalışmasının ilk aşamasının 6 ay süreceğini dile getirdi.

Gazzi, yenilenecek havalimanının Musul'un medeni yüzünü yansıtacağını söyledi.

1920 yılında inşa edilen Uluslararası Musul Havalimanı, DEAŞ terör örgütünün 2014 yılında Musul'u ele geçirmesiyle büyük zarar...