12 / 05 / 2024

Musul Havalimanını kim yapacak

Musul Havalimanını kim yapacak

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Kalyon ve Kürk İnşaat, Musul Havalimanı'nı Fransızlara kaptırdı!

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Irak'ta Musul Havalimanı'nın yeniden imarına Şubat'ta başlanacak!

Türk şirketlerin özel yatırım teklifinde bulunan Irak'ın Musul Valisi Necim el-Cuburi, Musul Havalimanı'nın yeniden imarına şubat ayında başlayacaklarını açıkladı... 

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Musul Havalimanı yeniden inşa edilecek!

DEAŞ'ın Musul Havalimanı'na kullanılamayacak derecede zarar verdi. Havalimanının yeniden inşa edilmesi için 50 milyon dolara ihtiyaç olduğu açıklandı.

Ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasını kim açar?

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Daire satışında tapu masrafını kim öder?

Tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Buna göre daire satışları için de belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, daire satışında tapu masrafını kim öder? Alıcı mı öder, satıcı mı öder?

3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2017'de açılacak!

Üçüncü havalimanının uzun soluklu iş kollarından altyapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor. Zemin çalışmaları Kalite Kontrol Mühendisi Esra Atıcı: "Büyük bir inşaat projesinin içinde olmak çocukluktan beri hayalimdi" dedi.

3. Havalimanı'nın danışmanlığını Kore ve Danimarka yapacak!

Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı'nı yöneten şirketler, İstanbul'da buluştu. Ortaklar 3. Havalimanı'nın danışmanlığını yapacak.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nın adı değişti!

"Nevşehir-Kapadokya Havalimanı"nın adı, "Kapadokya Havalimanı" olarak değiştirildi. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya'ya yapılacak yeni havalimanının yeri belirlendi!

Hüseyin Yıldırım, Antalya'nın batısına yapılacak yeni havalimanı için Kaş-Demre arasında bir yer belirlendiğini söyledi. Yıldırım, kendilerine havalimanını için 4 alternatif yer sunulduğunu ancak buraların uygun olmadığının belirlendiğini kaydetti.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışı 22 Mayıs'ta!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Gülyalı İlçesi’nde deniz üzerine dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılacağını söyledi.

YSE Yapı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pistini yapacak!

Serdar Hüseyin Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist yapılması için geçen yıl yapılan ihaleyi kazanan YSE Yapı firması ile sözleşme imzalanacağını belirtti. Yapılacak ikinci pist ile havalimanının trafiğinin rahatlaması bekleniyor.

Musul Havalimanını kim yapacak Haberi

Musul Havalimanını kim yapacak

Ortadoğu’nun en eski havalimanlarından biri olan Musul Havalimanı’nın ihale süreci uzun zamandır Türkiye’nin de gündeminde yer alıyordu. 2019’da Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın ilk kez açıkladığı havalimanının yeniden inşası projesinde gelinen son gelişmeyi yine Yıldız duyurdu. 

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; 3 yıl önce Musul Havalimanı’nın yeniden inşası sürecinde Türkiye’den teklifler olduğunu belirten Yıldız, geçtiğimiz 8 Ocak’ta bu kez projeyi başkalarının aldığını açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Yıldız, “Türk müteahhitler, Musul Havalimanını, doğrudan yatırım yoluyla, işletmesini de içerecek şekilde yeniden imar etmek üzere cazip tekliflerde bulunmuşlardı. Görünüşe göre, bu projeyi başkaları yapacak. O halde gelinen aşamada bu projenin bir an önce bitirilmesini ümit edeceğiz” diye konuştu.

İhaleyi kimin kazandığına gelmeden önce, teklif veren Türk şirketlerine bakalım. Irak basınına göre teklif veren Türk...