03 / 05 / 2024

müteahhit binayı yarım bıraktı

müteahhit binayı yarım bıraktı

Müteahhit ile yapılan sözleşmede, inşa edilecek yapıya ve sürece ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, müteahhit binayı bitirmezse ne olur? Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Yarım kalan inşaat projelerinin mağdurları ne yapmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Anlaşma yaptığımız müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Anlaşmada 18 ay sonra bitirmezse hak sahiplerinin mağduriyetini karşılayacağı yazıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Aydın'daki kaçak müteahhit Yalova'da yakalandı!

Aydın'da birçok inşaat projesine imza atan ve tamamlamadan onlarca projeyi yarım bırakıp ortadan kaybolan müteahhit Yalova'daki bir termal otelde yakalandı.

Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Aydın Astim Köprülü Kavşağı'nın inşaatı neden yarım kaldı?

Aydın’da trafiği felç eden Astim Köprülü Kavşak inşaatında, ödenek bittiği için müteahhit firma iş bıraktı. Projenin yapımında yaklaşık maliyetin yanlış hesaplandığı ve bu nedenle ödenek bittiği için inşaatın yarım kaldığı öğrenildi.

TOKİ Başkanı Turan: Müteahhit firmalarla yarışmıyoruz

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, sektördeki müteahhitlerle yarışmadıklarını kendilerinin hiç konut sahibi olmayan kişileri ev sahibi yaparak kamu görevi yaptıklarını söyledi.

Müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?

İnşaat sürecinde müteahhitin sözleşmedeki kurallara uyması gerekiyor. Müteahhitin binayı sözleşmede yazan maddelere göre inşa etmesi, zamanında başlaması ve zamanında teslim etmesi gerekiyor. Peki, müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?

Müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

Arsa sahibi ile müteahhit firma arasında noter huzurunda yapılan anlaşma;inşaat sözleşmesi oluyor. Peki, arada sözleşme olmasına rağmen müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım?

Müteahhit ile yapılan sözleşmede, inşa edilecek yapıya ve sürece ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, müteahhit binayı bitirmezse ne olur? Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı..

TOKİ afet ve acil durum hizmet binası inşaat yapım işi ihalesi yarın!

TOKİ afet ve acil durum yönetimi başkanlığı hizmet binası ile alt yapı ve çevre düzenleme inşaatı yapım işi ihalesi 2. oturumu 9 Eylül 2013 tarihinde (yarın) gerçekleşecek...

4. Halı Desen Tasarım Yarışması yapıldı!

4. Halı Desen Tasarım Yarışması yapıldı. GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, modern teknolojiye sahip sanayinin gelişiminin öğrencilerin sahaya inmesi ve sektörlerini yakından tanıyarak kaynaşmasıyla mümkün olabileceğini söyledi...

müteahhit binayı yarım bıraktı Haberi

müteahhit binayı yarım bıraktı

Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım?

Bir yapının yıkılıp yeniden inşa edilmesi için müteahhitler ile anlaşılabiliyor. Bu süreçte müteahhit ile malikler arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor.


Kentsel dönüşüm kanunu gereğince yapıda bulunan maliklerden 3'te 2'lik çoğunluğun "olur" vermesi ile riskli ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapı yıkılabiliyor.


Müteahhit ile yapılan sözleşmede, inşa edilecek yapıya ve sürece ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, müteahhit binayı bitirmezse ne olur?


Müteahhite verdiğiniz halde siz de "Müteahhit binayı bitirmedi, ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. 


Bu durumda müteahhit karşı Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açabilirsiniz. Dava ile inşaat durumu keşif yolu tespit ve rapor altına alınabiliyor. Süreç rapora göre ilerliyor.


Ayıbın belirlenmesi

İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde...