29 / 04 / 2024

müteahhit dolandırması

müteahhit dolandırması

İzmir Gaziemir’de müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö, 24 evi defalarca satarak 120 kişiyi dolandırdı. 48 aile, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Konut yapma vaadiyle 1049 kişiyi dolandıran müteahhit yakalandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 1049 kişiyi konut yapacağını söyleyerek paralarını alan 691 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla müteahhit Mustafa Mallı yakalandı.

Müteahhit, ev sahibi olmak isteyen akrabasını dolandırdı! 

Ankara'da ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş akrabası olan müteahhit tarafından dolandırıldı. Ayrıca müteahhit, ev almak isteyen başka vatandaşları da dolandırdı.

Nevşehir'de müteahhit firma 300 kişiyi dolandırdı!

Nevşehir'de bir grup vatandaş müteahhit firma tarafından dolandırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Maltepe'de müteahhit ve arsa sahipleri arasında kavga!

İstanbul'un Maltepe ilçesinde müteahhit ve toprak sahipleri arasında çıkan kavgada hareketli dakikalar yaşandı. Kavgada, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken 5 kişi gözaltına alındı.

Müteahhit Turgut Yalçın'ın kimliğini çalıp dolandırdılar!

Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın hayatı kabusa döndü. Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile GSM hatları çıkartılıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarlandı.

Müteahhit Mehmet Yamer'in cinayetinde 5 kişi gözaltına alındı!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde müteahhit Mehmet Yamer'in öldürülmesi, sekreterinin ise yaralanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Müteahhit yapamazsa banka yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Banka ya da sigorta firması müteahhit adına bize diyecek ki 'Bu firma burayı yapabilir, bunu yapabilecek mali kriterleri vardır ben de referans oluyorum, sigorta sağlıyorum.' Yapamazsa eğer banka yapacak, sigorta firması yapacak' zorunda olacak" dedi...

Önüne gelen müteahhit olamayacak!

Hükümet, inşaat sektörüne yeni düzenlemeler getiriyor. Meclis’e sunulan teklif yasalaşırsa, müteahhit yeni işe başlarken mali gücü ve iş bitirmesine bakılacak.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Devre mülk dolandırıcılığıyla ilgili komisyon kurulacak!

TBMM Dilekçe Komisyonunda, "devre mülk dolandırıcılığı" iddialarıyla ilgili alt komisyon kurulmasına karar verildi. 

Borçları yüzünden bunalıma giren müteahhit canına kıydı!

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. intihar etti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

müteahhit dolandırması Haberi

müteahhit dolandırması

İzmir Gaziemir’de müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö, 24 evi defalarca satarak 120 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 48 aile, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Yaklaşık bir yıldır yargı süreci devam eden ve 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Şubat 2017 tarihinde ilk duruşması görülecek olan davaya kamuoyunun dikkatini çekmek isteyen mağdurlar, bugün ilginç bir eylem yaptı. Gaziemir Sevgi Yolu’nda biraraya gelen yaklaşık 30 mağdur, Atatürk Anıtı’na siyah çelenk koydu, ardından aynı yerde hem şehitler anısına hem de protesto amacıyla lokma döktürüldü.


GERÇEK ORTAYA ÇIKTI


Mağdurlardan Oğuz Mermer, müteahhitlerin aynı daireyi birden çok kişiye satarak dolandırdığını ileri sürerek, "Müteahhitler 2013 yılında satışa başladı. Bizler dolandırıldığımızı 20 Aralık 2015 tarihinde anladık binaların yapılacağı arsada diğer mağdurlarla karşılaştığımızda anladık. Müteahhit ortadan kaybolunca herkes arsaya akın etti....