06 / 05 / 2024

müteahhit işi yarım bırakırsa dava

müteahhit işi yarım bırakırsa dava

Arsa sahibi ile müteahhit firma arasında noter huzurunda yapılan anlaşma;inşaat sözleşmesi oluyor. Peki, arada sözleşme olmasına rağmen müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişi yarın!

KİPTAŞ Aydınlık Evler projesinin kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek. Vade süresinin 120 ay olarak belirlendiği Aydınlık Evler 21 blok şeklinde inşa ediliyor.

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 

TOKİ Isparta Merkez Çünür 2020 kura çekilişi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Isparta Çünür projesinde yer alan 700 adet konutun kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Antalya 250 konut kura çekilişi yarın!

TOKİ 100 bin konut Antalya projesinde yer alan 250 adet konutun kura çekilişi yarın yapılacak. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler mevcut.

Denizli Güney TOKİ kura çekilişi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Güney projesinde yer alan 118 konutun kura çekilişi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ 100 bin konut kura çekilişi yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçireceği 100 bin konut projesi için kura çekilişi yarın başlıyor.

TOKİ Ankara Sincan 2020 kura çekilişi yarın!

TOKİ Ankara Sincan 2020 projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Kayseri Kocasinan Karpuzatan 2020 kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri Kocasinan Karpuzatan 2020 projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2020 kura çekilişi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilecek olan Konya Selçuklu Ardıçlı 2020 projesinin kura çekilişi yarın yapılacak.

TOKİ İzmir Kemalpaşa kura çekilişi yarın!

TOKİ İzmir Kemalpaşa kura çekilişi yarın yapılacak. Peki TOKİ İzmir Kemalapaşa kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

TOKİ Erzurum Aziziye Gezköy 2019 kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Erzurum Aziziye Gezköy projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ 50 bin konut Çorlu Nusratiye 2019 kura çekilişi yarın!

TOKİ 50 bin konut Çorlu Nusratiye 2019 kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek. Projede toplam 500 adet konut bulunuyor.

müteahhit işi yarım bırakırsa dava Haberi

müteahhit işi yarım bırakırsa dava

Müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur?

Arsa sahibi ile müteahhit firma arasında noter huzurunda yapılan anlaşma;  kat karşılığı inşaat sözleşmesi oluyor. Sözleşme kapsamında arsa sahibinin ve müteahhitin hak ve sorumlulukları belirtiliyor.


Peki, arada sözleşme olmasına rağmen müteahhit işi yarım bırakırsa ne olur? İşi yarım bırakan müteahhite karşı nerede ve nasıl dava açılabilir?


İşi yarım bırakan müteahhite karşı Sulh Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Mahkeme ile eksik ve kusurlu işlerin tespit işlemi yapılıyor.


Akabinde yükleniciye düşen bagımsız bölümlerin satışına izin verilmesi ile masrafların buradan elde edilen gelirle karşılanması yolu ile yarım kalan inşaat tamamlanabiliyor.


Hukuk Genel Kurulu'nun. 6.10.1982 gün ve 15/817 sayılı kararı;

"İşi kusuru ile yanda terk eden ya da sürüncemede bırakan yükleniciye yaptığı kısımla orantılı bir pay verilmesi halinde yüklenici taşınmazın paydaşı olacaktır ki bu...