05 / 05 / 2024

Müteahhit kime şikayet edilir

Müteahhit kime şikayet edilir

Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirmek için işçi ve malzeme temin etmeyi üzerine alan kişiye deniyor. Peki, müteahhit sorumlulukları eksik yaparsa ne yapılabilir? Müteahhit kime şikayet edilir?

Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir?

Kiracı ve ev sahiplerinin merak ettiği birtakım sorular vardır. Onlardan biri de “Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir?” sorusudur. İşte detaylar!

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Borçları yüzünden bunalıma giren müteahhit canına kıydı!

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. intihar etti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Levent Güney ve Osman Güney ortaklığında kuruldu. 

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Müteahhit Cafer Çelik çekiçle öldürüldü!

Beyoğlu'nda satışa çıkardığı dairede kafasına çekikçe vurularak öldürülen müteahhit Cafer Çelik'in cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı...

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi!

Uluslararası Alanda İş Yapan En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi. Ülkemiz, geçen sene listeye 40 Türk taahhüt şirketi girebilmişti, bu yıl rakam 6 adet artmış oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde müteahhit sertifika programı açıldı!

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

Müteahhit kime şikayet edilir Haberi

Müteahhit kime şikayet edilir

Müteahhit kime şikayet edilir? 


Müteahhit'in temel tanımı; bir taahhüt işini üstüne alan kişidir, yani Müteahhit kişi, taahhüt ettiğini yapacağını belirten, taahhütünü yerine getireceğine söz veren kişi, kurum veya kuruluş olarak ifade edilebiliyor. Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirebilmek için işçi ve malzeme temin etmeyi, inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye deniyor.


Müteahhit bir yapıya başlamadan önce arsa sahibi ile kat karşılığı sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Bu durumda önce arsa için anlaşılıyor ve arsaya bir proje çiziliyor çizilen bu projeye belediyenin ruhsat vermesi gerekiyor. Eğer ruhsat verilmez ise yapının inşaatına başlanamıyor.


Müteahhitlik yetki belgesi, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından alınmış olması gerekiyor.  Müteahhitin inşaat ve tesisat işlerinde yetki...