07 / 05 / 2024

müteahhit olma şartı

müteahhit olma şartı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu’nda yapılan değişiklik “Yeni Yapı Denetim Modeli” Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen panelle anlatıldı.

İş Bankası, şirketler için de uzaktan müşteri olma dönemini başlatıyor!

Uzaktan müşteri olma başvurularını 2023’ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artıran Türkiye İş Bankası, görüntülü görüşmeyle müşteri olma kolaylığını bireysel ve gerçek kişi tacirlerden sonra ticari şirketler için de sunmaya başladı.

Müteahhit Ali Ağaoğlu’nun borsa keyfi! Şirketinin değeri 13 gün art arda tavan yaparak 22 milyara yaklaştı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun geçtiğimiz 2 hafta önce halka arz edilen şirketinin hisseleri 13 gün peş peşe tavan yaparak piyasa değerini 21.6 milyar liraya çıkardı.

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! 3 senelik Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ve gerçeklerin uyuşmadığı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi!

Uluslararası Alanda İş Yapan En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi. Ülkemiz, geçen sene listeye 40 Türk taahhüt şirketi girebilmişti, bu yıl rakam 6 adet artmış oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde müteahhit sertifika programı açıldı!

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

Kentsel dönüşüm ek emsal artışı 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesi ile kaybolacak kentsel dönüşüm ek emsal artışı, yönetmelikte yapılan düzenleme ile kalıcı oldu..

Ağrı'da müteahhit öldürüldü!

Ağrı'da 63 yaşındaki müteahhit Cemal Altıntaş, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay bugün saat 07.00'de gerçekleşti.

Tamer Son: Türkiye'de 330 bin müteahhit var!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son kentsel dönüşümün hızlanmasıyla müteahhit sayısınında arttığını ifade etti.

Müteahhit enflasyonu engellenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, tüketicilerin ve sektörün mağdur olmasının önüne geçilmesi ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için bu müteahhit enflasyonunun engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internette!

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internetten de hizmet vermeye başladı.

müteahhit olma şartı Haberi

müteahhit olma şartı

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından meclis salonunda düzenlenen panele Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Yapı Denetim Daire Başkanı Tuna Acar, Ankara yapı denetim firmalarının büyük çoğunluğu, proje müellifleri ve İlçe belediyelerden yetkilile katılım gösterdi.

TANIDIK DENETÇİ DÖNEMİ BİTTİ

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yapı denetim modeline göre artık müteahhitler, inşaatları denetleyip yapı denetim firmalarını kendi seçemeyecek.

Panelin açılışında konuşan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yeni düzenlemeyle inşaat sektöründe tanıdık denetçi dönemine son verileceğini söyledi.

“SEKTÖRDEKİ BELİRSİZLİĞE SON VERİLDİ”

Şahin, “18 yıldır yapı denetim firmaları, denetleyeceği inşaatlara giderek ‘sizi denetlemek istiyorum’ diyerek iş istiyordu. Böyle bir mekanizmanın sağlıklı sonuçlar doğurması mümkün değildi. Ama yürürlüğe giren yeni yapı...