29 / 04 / 2024

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! 3 senelik Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ve gerçeklerin uyuşmadığı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...



Orta gelirlilere yönelik Yeni Evim Kampanyası’nın başvuruları bu hafta başladı ve kampanya ile ilgili yeni ayrıntılar da peş peşe belli oldu. 3 senelik Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ve gerçeklerin uyuşmadığı ileri sürüldü. 

Kampanyadan faydalanmak isteyen bir kişinin, kampanya çerçevesine giren konutları belirleyip, müteahhitlerle görüşmesi gerekli. 

Yeni Evim Kampanyası nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Fakat kampanya gereği, gayrimenkulün ekspertiz değerinin yüzde 5’ini bankaya ödemesi gerekli olan müteahhitlerin, bu parayı gayrimenkulün satış fiyatının üzerine ilave ettikleri belirlendi. 

Bunun ardından oluşan tapu harcı, müteahhidin ödeyeceği devir kazanç vergisi gibi masraflar da vatandaştan talep edilince, gayrimenkulün satış fiyatı bir defa yükseliyor. Yani müteahhit, bilançosunda düşük gösterdiği konutun maliyeti ile gerçek fiyat arasındaki farktan meydana çıkan vergi bedelini de konut fiyatının üzerine ekliyor. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön