07 / 05 / 2024

müteahhit sertifikası hangi okulda veriliyor

müteahhit sertifikası hangi okulda veriliyor

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi!

Uluslararası Alanda İş Yapan En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi. Ülkemiz, geçen sene listeye 40 Türk taahhüt şirketi girebilmişti, bu yıl rakam 6 adet artmış oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde müteahhit sertifika programı açıldı!

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

Altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak?

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası 2 Ekim'de başlıyor. Uygulama kapsamında sadece 22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Peki altına dayalı kira sertifikası hangi illerde uygulanacak? diyorsanız işte yanıtı...

Ağrı'da müteahhit öldürüldü!

Ağrı'da 63 yaşındaki müteahhit Cemal Altıntaş, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay bugün saat 07.00'de gerçekleşti.

Tamer Son: Türkiye'de 330 bin müteahhit var!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son kentsel dönüşümün hızlanmasıyla müteahhit sayısınında arttığını ifade etti.

Müteahhit enflasyonu engellenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, tüketicilerin ve sektörün mağdur olmasının önüne geçilmesi ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için bu müteahhit enflasyonunun engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Nazilli'de müteahhit sayısı hızla artıyor!

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, bölgede yaşanan müteahhitlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzügüler, müteahhit sayısının kriz denilecek noktaya geldiğini açıkladı'dedi.

Nasıl müteahhit olunur?

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bu haftaki yazında "Nasıl müteahhit olunur?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki pay paylaşımı nasıl olmalı?

Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında ''Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki dengeli oran (yüzde) yani arsaya karşılık, daire-dükkan paylaşımı nasıl olmalıdır?'' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Şanlıurfa'da müteahhit öldürüldü!

Şanlıurfalı müteahhit Fatih Çiftçi, öldürüldü. 29 yaşındaki Çiftçi'nin cesedi otopsi için morga gönderildi.

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, ''Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmelidir'' konusuna değindi. İşte Karataş'ın o yazısı...

müteahhit sertifikası hangi okulda veriliyor Haberi

müteahhit sertifikası hangi okulda veriliyor

İstanbul Aydın Üniversitesi, ülkemizdeki üniversitelerde müteahhitlik konusunda özel bir eğitim vermeyi hedefliyor.   

Müteahhit sertifika programına kimler katılabilir?

İstanbul Aydın Üniversitesi, arsası olup kendisi inşaat yapmak isteyen ve daha önce müteahhitlik yapmamış olan kişilerin de katılabileceği “Müteahhitlik Eğitimi Sertifika Programı” başlattı. Üstelik eğitime katılma için  üniversite düzeyinde eğitim almış olma şartı da aranmıyor. Mimarlık ve mühendislik fakültelerinde eğitim alanlar dahil,  üniversite mezunu olmayanlar bile müteahhitlik yapabilecek.

Müteahhit sertifika programı neden açıldı?

Evini kentsel dönüşüme verecek olan, arsası olup kendisi inşaat yapmak isteyen kişilere yönelik olarak İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Müteahhitlik Eğitimi Sertifika Programı açıldı. Müteahhitlik Eğitimi Sertifika Programı'nda katılımcılara ergonomiye uygun yapılar inşa etme teknikleri, arsa seçimi, işlevsellik, ulaşılabilirlik, maliyet ve lokasyon gibi kriterlere uygun düşünme yeteneğini geliştirmek için önemli bir fırsat sunuluyor. 

İstanbul, İzmir, ...