05 / 05 / 2024

müteahhit şikayet edilir mi

müteahhit şikayet edilir mi

Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirmek için işçi ve malzeme temin etmeyi üzerine alan kişiye deniyor. Peki, müteahhit sorumlulukları eksik yaparsa ne yapılabilir? Müteahhit kime şikayet edilir?

Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Kiracı ve mülk sahibi arasında kontrat yapılmaz ise ne olur? Kontrat yapmayan ev sahibi nereye şikayet edilir? İşte merak edilen detaylar!

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

Riskli bina nereye şikayet edilir?

Çevre Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen ‘Riskli Alan’ genelgesi kapsamında riskli binalar 3 ay içinde şikayet edilecek. Peki riskli bina nereye şikayet edilir? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde müteahhit sertifika programı açıldı!

Türkiye'nin ilk müteahhit sertifika programı açıldı. Program, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Müteahhit sertifika programına katılmak için üniversite şartı aranmıyor.

Ağrı'da müteahhit öldürüldü!

Ağrı'da 63 yaşındaki müteahhit Cemal Altıntaş, otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay bugün saat 07.00'de gerçekleşti.

Tamer Son: Türkiye'de 330 bin müteahhit var!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son kentsel dönüşümün hızlanmasıyla müteahhit sayısınında arttığını ifade etti.

Müteahhit enflasyonu engellenmeli!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, tüketicilerin ve sektörün mağdur olmasının önüne geçilmesi ve daha hızlı bir şekilde kaliteli yeni konutlar üretilebilmesi için bu müteahhit enflasyonunun engellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Nazilli'de müteahhit sayısı hızla artıyor!

Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, bölgede yaşanan müteahhitlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzügüler, müteahhit sayısının kriz denilecek noktaya geldiğini açıkladı'dedi.

Nasıl müteahhit olunur?

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bu haftaki yazında "Nasıl müteahhit olunur?" sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

müteahhit şikayet edilir mi Haberi

müteahhit şikayet edilir mi

Müteahhit kime şikayet edilir? 


Müteahhit'in temel tanımı; bir taahhüt işini üstüne alan kişidir, yani Müteahhit kişi, taahhüt ettiğini yapacağını belirten, taahhütünü yerine getireceğine söz veren kişi, kurum veya kuruluş olarak ifade edilebiliyor. Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirebilmek için işçi ve malzeme temin etmeyi, inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye deniyor.


Müteahhit bir yapıya başlamadan önce arsa sahibi ile kat karşılığı sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Bu durumda önce arsa için anlaşılıyor ve arsaya bir proje çiziliyor çizilen bu projeye belediyenin ruhsat vermesi gerekiyor. Eğer ruhsat verilmez ise yapının inşaatına başlanamıyor.


Müteahhitlik yetki belgesi, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından alınmış olması gerekiyor.  Müteahhitin inşaat ve tesisat işlerinde yetki...