08 / 07 / 2024

müteahhit yasası 2017

müteahhit yasası 2017

Projeden konut alan tüketicileri ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldı. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Yeniocak değişikliği değerlendirdi.

En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi!

Uluslararası Alanda İş Yapan En İyi 250 Müteahhit 2017 listesine 46 Türk taahhüt şirketi girdi. Ülkemiz, geçen sene listeye 40 Türk taahhüt şirketi girebilmişti, bu yıl rakam 6 adet artmış oldu.

Deniz Karataş: Müteahhitlik Yasası olmazsa olmazımız!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Müteahhitlik hizmet yasası çıkmadığı sürece bir daireyi beş kişiye satan müteahhit de olacaktır, maketten daire satıp vatandaşı dolandıran da...” dedi.

Türkiye müteahhit, yabancılar taşeron konumunda!

Bakan Yıldırım, "Türkiye, 1'inci, 2'nci köprüyü de Yavuz Sultan Selim'i de yaptı ama bir fark var. O dönemlerde Türkiye taşeron, köprüyü yapanlar müteahhitti. Şimdi Türkler müteahhit, yabancılar taşeron... Türkiye'nin gücü budur" dedi.

İzmirli müteahhit aynı daireyi 120 kişiye sattı!

İzmir Gaziemir'de müteahhit H.P. ve ortağı S.Ö. hakkında aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan dava dosyasında, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.

Türkiye'de müteahhit tanımı değişmeli!

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na 900 yıla kadar hapis cezası istendi!

Antalya'da 'Ferrarili müteahhit' olarak bilinen ve halen firarda olan Ahmet Sakızoğlu hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kentsel dönüşüm planlayan müteahhit firmanın işi halkla olmalı!

Kentsel dönüşüm planlayan bir müteahhit firmasının basınla değil, halkla işi olmalıdır. Basında çıkmanın değil, halkın gönlünde yer almanın hesaplarını yapan inşaat firması iki dünyada da kazanır.

Müteahhit firma Akhisar Arena Stadyumu sözleşmesini feshetti!

Akhisar Belediyesi, inşaatı yılan hikayesine dönen Akhisar Arena'nın yapımını üstlenen müteahhit firmanın sözleşmesini feshetti.

Müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evi veya işyeri yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi, devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Herkesin müteahhit olma arzusu, sektörü türbülansa sokabilir!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu: " Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep olacaktır " şeklinde ifadelerde bulundu.

Türkiye'de arsa sahibi, yurtdışında müteahhit kazanıyor!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, " Türkiye'de karlılıklar çok düşük. Bu nedenle ben işimi yurtdışına taşıyorum. Türkiye'de arsa sahibi kazanıyor. Ama yurtdışında müteahhit de kazanıyor." dedi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

müteahhit yasası 2017 Haberi

müteahhit yasası 2017

Değişikliği değerlendiren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Yeniocak,  tüketiciye tanınan haklarda kısıtlamalara gidildiğini söyledi. "Bu değişikliğin konusu; kanundaki ifadesiyle ön ödemeli konut satışları, bizim daha çok bildiğimiz ifadeyle projeden, maketten yapılan konut satışlarıyla ilgili olan bir değişiklik. 2014 yılında getirilen bu tür projelerde konut alan tüketicileri koruyucu nitelikteki geniş haklara bu düzenleme ile kısıtlama getirildi" diyen Yrd. Doç. Dr. Umut Yeniocak,  şöyle konuştu:


"2014'teki düzenlemede özellikle tüketicinin sözleşmeyi imzaladıktan bir süre sonra pişman olması ve sözleşmeden dönmesine ilişkin kural tüketicinin lehine idi. Yani konut kendisine fiilen teslim edilene kadar sözleşmeden dönebilmekteydi. Bu hakkını kullanırsa satıcıya karşı ödemek zorunda kalacağı tazminat yüzde 2'lik bir oranda sınırlamıştı. Yani yüzde 2'lik tazminatı ödemeyi göze alırsa konutun kendisine...