05 / 05 / 2024

müteahhite ihtarname nereden çekilir

müteahhite ihtarname nereden çekilir

Müteahhitin sorumlulukları arasında, inşaat çalışmalarını tamamladığı yapıya iskan raporu almak da yer alıyor. İskan almayan müteahhite ihtarname çekilebiliyor. Peki, iskan almamış müteahhite ihtarname nasıl çekilir?

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

SGK 1392 personel alımı tercihleri nereden yapılır? SGK personel alımı başvuruları başladı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı toplam 1392 sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Peki, SGK 1392 personel alımı tercihleri nereden yapılır? SGK personel alımı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? GSB alım sonuçları nereden öğrenilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? 

Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Okulların açılmasına sayılı günler kala en çok araştırılan konular arasında kırtasiye yardımı geliyor. Binlerce ihtiyaç sahibi aile '' Kırtasiye yardımı ne kadar? Kırtasiye yardımı başvurusu nereden nasıl yapılır?'' sorularını araştırıyor. İşte 2023 kırtasiye yardımı ile ilgili detaylar...

Gümüş yatırımı yapmak mantıklı mı? Gümüş nereden alınır? Hangi bankalar gümüş satıyor?

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinin ardından, gümüşe olan talep artarken, yatırımcılar ''Gümüş yatırımı yapman mantıklı mı?'' sorusunu merak ediyor. Peki gümüş nereden alınır, hangi bankalar gümüş satıyor?

2023 YKS sonuçları, tercih takvimi açıklandı mı? 2023 YKS tercihleri nereden yapılıyor?

Milyonlarca adayın gözü kulağı 2023 YKS sounuçlarına çevrildi. YKS sonuçları belli olur olmaz merak edilecek olan ilk şey YKS tercihleri 2023 işlemleri olacak. Peki, 2023 YKS tercih takvimi açıklandı mı? 2023 YKS tercihleri nereden yapılıyor?

Yapılan gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için nereden başvuru yapılır?

Devlet tarafından sunulan desteklerden biri olan gıda yardımı, önemli bir fayda sağlıyor. Bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olup başvuru yaparak alınmaktadır. Özellikle maddi yardıma ihtiyacı olan aileler için gıda yardımı önemlidir. 

Münire Barçın Kayaman kimdir? Münire Barçın Kayaman nereden mezundur?

Münire Barçın Kayaman kimdir? Münire Barçın Kayaman’ın mesleği nedir? Münire Barçın Kayaman nereden mezundur? İşte detaylar!

PTT personel alımı başvuruları nereden yapılır? PTT bu ay personel alacak mı? 

İş arayan çok sayıda vatandaş Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nden gelecek açıklamaya kitlendi. Peki, PTT personel alımı başvuruları nereden yapılır? PTT bu ay personel alacak mı? İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? 20 soruda tüm detaylarıyla...

“Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına başvurular devam ediyor. Peki, Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? İşte 20 soruda Yarısı Bizden kampanyasının tüm detayları...

Ramazan kolisi yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Ramazan kolisi yardımı başvurusu e-Devlet!

Ramazan ayına girilmesine sayılı günler kala maddi durumu iyi olmayan kişilere yapılacak olan 'Ramazan kolisi yardımı' başvurusu araştırılıyor. Peki Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu.

Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır?

Ülkemiziz geçtiği ekonomik zorlukların yanında vatandaşa nefes olması amaçlanarak devletin destek ödemeleri imdada yetişti. Peki Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır? sorularının cevabını haberimizde bulacaksınız.

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki aylarda, ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacağını söylemişti. 2023 ile birlikte, söz konusu destek ödemeleri için de harekete geçildi. Peki, öğrencilere 2023 ulaşım desteği başvurusu n

müteahhite ihtarname nereden çekilir Haberi

müteahhite ihtarname nereden çekilir

Müteahhite ihtarname nasıl çekilir?

Müteahhitin sorumlulukları arasında, inşaat çalışmalarını tamamladığı yapıya iskan raporu almak da yer alıyor. Bilindiği üzere iskan raporu olmayan yapılar, resmide hala inşaat olarak gözüküyor. 


Bu nedenle tapular kat mülkiyetli değil, kat irtifaklı oluyor. Ayrıca, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler de şantiye aboneliğinden veriliyor.


İskan belgesini almayan müteahhite, ihtarname çekilerek, iskan izninin alınması sağlanabiliyor. Yani; Müteaahit apartmanınızın iskan raporunu almamış veya ortadan kaybolmuşsa müteahhite iskanı alması için ihtar çekip 30 gün süre veriliyor. 


Kat maliklerinden biri belediyeye müracaat ettiğinde belediye vergi ve SGK borcunun ödenmesini talep etmeden iskan raporunu verir. Peki, müteahhite ihtarname nasıl çekilir?


Av.Tevrat DURAN'ın bilgilendirici yazısına göre; İhtarname; Bir alacağın ya da hakkın yazılı olarak muhatabından (genellikle noter kanalıyla) talep edilmesi, hakkının ya da alacağının ödenmemesi halinde karşılaşabileceği...