11 / 05 / 2024

Müteahhitin görevi nedir

Müteahhitin görevi nedir

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş kişiler tarafından üstlenilmesi gerekiyor.Bu görevi müteahhitler üstlenirken bazı sorumlulukları da üstlenmiş oluyor. Peki, Müteahhin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Öğretmenlere resmi yazı ile yemek dağıtım görevi geldi!

Batman'daki bir okulda maddi durumu yetersiz olan öğrencilere yemek dağıtımı için öğretmenlere resmi bir görevlendirme yapıldı. Öğretmenler bu konuda resmi bir yazı ile bilgilendirilerek yemek dağıtımında görev aldı. Artık öğretmenlerin bu öğrencilere yemek dağıtımı yapmaları bekleniyor.

İlyas Avcı kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? İnfo Yatırım’da hangi görevde bulunuyor?

İlyas Avcı ne zaman ve nereden mezun oldu? Hangi alanda yüksek lisans yaptı? Hangi belgeleri bulunuyor? İnfo Yatırım’daki görevi ne? İşte İlyas Avcı ile ilgili merak edilen tüm bilgiler...

Bülent Kırımlı kimdir? Hangi pozisyonlarda görev yürüttü? İnfo Yatırım’daki görevi ne?

Bülent Kırımlı ne zaman doğdu? Nereden mezun oldu? Çalışma hayatına ne zaman ver nerede başladı? Hangi görevlerde bulundu? İnfo Yatırım’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Bülent Kırımlı ile ilgili merak edilenler...

Emlak Konut GYO'da bayrak değişimi! Hakan Gedikli görevi, Cengiz Erdem'e devretti!

Emlak Konut GYO Genel Müdür Hakan Gedikli, emekli olması sebebiyle görevi Cengiz Erdem'e devretti. Peki Cengiz Erdem kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 

Gür Çağdaş kimdir? Hangi üniversitede eğitim aldı? Görevi nedir? 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Gür Çağdaş kimdir? Kaç yaşında? Gür Çağdaş daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Gür Çağdaş'ın eğitim hayatı nasıldı?

Benzin fiyatlarına dair son gelişmeler! İşte 19 Kasım Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin kaç TL oldu, motorine ne kadar indirim yapıldı? İşte 19 Kasım Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzine indirim şoku! İşte 18 Kasım Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin ne kadar oldu, motorin kaç TL? İşte 18 Kasım Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Demir ve bakır hurda fiyatları bugün ne kadar? Zam geldi mi? 17 Kasım 2022 güncel hurda fiyat listesi

Hurda ile ilgili son dakika gelişmeler yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip edilirken, güncel hurda fiyat listesi araştırılıyor. Peki demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatlarına zam geldi mi? İşte 17 Kasım 2022 güncel hurda fiyat listesi.

Motorin ve benzinde beklenen oldu! İşte 15 Kasım Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Motorin ve benzin ne kadar oldu? Akaryakıta yeni bir indirim gelecek mi? İşte 15 Kasım Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Motorinde indirim beklentisi! İşte 13 Kasım Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin ve motorine indirim mi geliyor, benzin, motorin ve LPG kaç TL olacak? İşte 13 Kasım Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin ve motorine indirim sinyali! İşte 12 Kasım Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin, motorine ve LPG’ye indirim gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarına zam mı geldi? İşte 12 Kasım Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin ve motorin ne kadar oldu? İşte 11 Kasım Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin, motorin ve LPG kaç TL oldu, akaryakıta zam mı yoksa indirim mi gelecek? İşte 11 Kasım Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatı ne kadar oldu? İşte 8 Kasım Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin ne kadar, motorin kaç TL oldu, akaryakıta yeni bir zam gelecek mi? İşte 8 Kasım Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Müteahhitin görevi nedir Haberi

Müteahhitin görevi nedir

Müteahhitin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Her türlü yapı inşası işinin Bakanlıkça yetki belgesi verilmiş gerçek veya tüzel kişiler tarafından üstlenilmesi mecburidir. Müteahhit işin başındaki şef yani kontrol mekanizması olarak ifade etmek mümkün oluyor. 


Yapı müteahhidi, şahsen sahip olduğu teknik ve mali kaynakları kullanarak veya taşeron marifetiyle yapım işini ticari maksatla üstlenen, yapının plana ve mevzuata, fen, sanat ve sağlık kurallarına, ruhsata ve eki projelere uygun olarak ve bünyesindeki mimar ve mühendisler ile diğer uzmanların gözetimi altında inşa edileceğini yapı sahibine ve ilgili idareye taahhüt eden gerçek veya tüzel kişiye deniyor. 


Müteahhit; ucuza mal almayı, ucuza işçi çalıştırmayı, daha kısa zamanda işi bitirmeyi, maliyeti olduğunca düşürmeyi engellemesi gerekiyor. Müteahhitin, işin başında durarak, kontrol ederek, maliyetin artmasını engellemek temel görevleri arasında yer alıyor. Müteahhitin...