30 / 04 / 2024

Müteahhitin görevleri nelerdir

Müteahhitin görevleri nelerdir

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Tuğrul Fadıllıoğlu kimdir? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor?

Tuğrul Fadıllıoğlu nerede okudu? Arçelik'te hangi görevleri yürüttü? Hangi şirketlerin üst düzey yöneticiliğini yaptı? İşte Tuğrul Fadıllıoğlu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Site denetçisinin görevleri nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 380 daireli yazlık sitenin denetçisiyim. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre her yılın ilk ayında denetim yapmak ve denetim raporunu kat maliklerine taahhütlü mektupla bildirmek zorunda mıyım?' sorusunu yanıtladı.

6 çocuk annesi Mülkiye Gür inşaat ustalığı yapıyor!

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan Mülkiye Gür, yaptığı işle herkesin ilgisini çekiyor. Mülkiye Gür, eşi Aslan Gür’ün 18 yıl önce mide ameliyatı olduğunu bu nedenle bir süre çalışamadığını belirtti.

4 ilde Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri açılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, pilot il seçilen Denizli, İzmir, Ankara ve Manisa'da Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri'nin açılmasını onayladı.

Minel İnşaat Turizm Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Minel İnşaat Turizm Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ulviye Mine Tayfur ve Ahmet Ekmen ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 11 Şubat'ta Pendik, Harmandere Mahallesi, Dedepaşa Caddesi'nde kuruldu.

Adım İstanbul güncel fiyatlar!

Adım İstanbul Konutları 2+1'den 5+1'e kadar farklı alternatifte tasarlandı. Proje İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de inşa ediliyor. İşte Adım İstanbul güncel fiyatlar...

Samsun'da İnşaat Mühendisleri Günü kutlandı!

İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 61. yılında “19 Aralık İnşaat Mühendisleri Günü”nün 44.’sü kutlanıyor. İMO Samsun Şubesi Toplantı Salonu’nda yapılan kutlama programı saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Kayyımın görevleri nelerdir?

Bir kimsenin uzun süreden beri bulunamaması veya oturduğu yerin bilinememesi nedeniyle malvarlıkları üzerinde Hazine menfaatinin korunmasını sağlamak üzere kayyım atanıyor. Peki, kayyımın görevleri nelerdir?

Kapıcının görevleri 2015!

Anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri kapıcı yapıyor. İşte kapıcının diğer görevleri 2015..

Kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde ev sahibinin olduğu gibi kiracının da bazı hakları bulunuyor. Peki, kat mülkiyetinde kiracı hakları nelerdir? İşte, kiracının yasal hakları!

Mülkal Yapı İnşaat Mühendislik Gıda Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mülkal Yapı İnşaat Mühendislik Gıda Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Sebahattin Özçelik, Uğur Albayrak tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 28 Mayıs'ta kuruldu.

Müteahhitin görevleri nelerdir Haberi

Müteahhitin görevleri nelerdir

Müteahhitin görevleri nelerdir?
Bir inşaatın tüm yapım sürecini baştan sona organize eden kişilere müteahhit deniyor. Bir işin zamanında planlanmasını ve yürütülmesini denetleyen müteahhitlerin birçok sorumluluğu bulunuyor. 

Müteahhit kelimesi üstlenici, taahhüt eden” anlamlarından oluşuyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir? Müteahhit ne iş yapar? İşte müteahhitin görevleri:

- Bir inşaat projesinin tüm aşamalarını baştan sona planlamak,
- Fiyat teklifini oluşturabilmek için malzeme, işçilik, makine ve diğer masrafların maliyetini hesaplamak,
Maliyetleri azaltmak ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak,
- Müşterilere sunmak üzere proje takvimi oluşturmak,
- Mimar veya mühendis gibi diğer meslek profesyonelleriyle birlikte çalışmak,
- Projenin yasa ve yönetmeliklere uygunluğunu denetlemek,
- Projenin zamanında ve bütçe dahilinde tamamlanmasını sağlamak,
- İşçi güvenliğini temin etmek,
- İş performansını denetlemek,
- Ekipman ve araçların zamanında ve...