05 / 05 / 2024

müteahhitler tasfiye kararnamesi

müteahhitler tasfiye kararnamesi

Kamu kurumlarına iş yapan taahhüt sektörü, kurların aşırı dalgalanmasından  kaynaklı demir, çimento ve akaryakıt ürünlerinde maliyeti düşürmek amacıyla hazırlanan fiyat farkı ve işlerin cezasız tasfiyesi ile ilgili kararnameyi bekliyor. 

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Bursalı müteahhitler yüksek faiz, enflasyon ve kurdan rahatsız!

Bursa’da inşaat sektörü temsilcileri döviz kurlarında yaşanan düşüşün demir dışında diğer yapı malzemelerine yansımadığını dile getirerek, müteahhitler için sürdürülen işlerde fiyat farkı ve fesih kararnamesi çıkarılması için talepte bulundu.

Tasfiye Kararnamesi gecikince patronların teminat mektupları yandı!

Tasfiye Kararnamesi bekleyen müteahhitleri kararın gecikmeli çıkması nedeniyle teminat mektuplarının yanması sorunuyla karşılaştı. Kararname 18 Ocak'ta yürürlüğe girdi...

Müteahhitlerden "Tasfiye Kararnamesi" için öneri!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, devam eden müteahhitlik işleriyle ilgili çıkarılması planlanan Tasfiye Kararnamesi'nin tek başına adil olmayacağını belirterek, ihale ve sözleşme şartlarına bakılmaksızın devam etmekte olan tüm işlerin kapsama alınmasını önerdi.

Döviz mağduru müteahhit tasfiye kararnamesi ile nefes alacak!

Müteahhitlerin beklediği haber geldi. Zor durumdaki müteahhitler için ‘tasfiye kararnamesi’ önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek....

Müteahhitler tek parti iktidarından memnun!

Müteahhitler 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan tek parti iktidarından memnun olduklarını ifade ediyor. İşte, gayrimenkul sektörünün seçim sonrası yorumları....

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 1 Kasım seçim değerlendirmesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı 1 Kasım Seçim Değerlendirmesi yaptı. Öncelik, daha fazla vakit kaybetmeden sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması ve güven ortamının tesis edilmesidir.

Bornovalı müteahhitler hedef büyüttü!

Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği, uzun bir aranın ardından kente katkı sağlamak maksadıyla Hasan Ali Karaman başkanlığında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi

Sultanbeyli Müteahhitler Derneği'nin başkanı Erol Demir seçildi!

Sultanbeyli Müteahhitler ve Emlakcılar Derneği (SULMED) 22.10.2015 tarhinde yapılan Kurultayla başkanını Belirledi. Oyların tamamını alan Erol DEMİR Derneğin Başkanı seçildi.

Sakaryalı müteahhitler hizmet protokolünü imzaladı!

Sakarya Müteahhitler Birliği Üyeleri ile birinci derece yakınları, göz sağlıkları için anlaşma yaptı. Sakarya Müteahhitler Birimi Derneği; özel bir göz hastane protokol imzaladı.

Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin!

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "Atlanta’daki Türk- Amerikan Ticaret Odası ile yapılan anlaşma sayesinde ise orada yükselen inşaat sektörü için adımlar atılacak. Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin." dedi.

Süleyman Akbıyık: Müteahhitler borçlanarak inşaat yapıyor!

Müteahhitlerin son zamanlarda zorluklar yaşadığını ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, inşaat sektöründeki olumsuzğun önce yabancılara konut satışların durmasıyla başladığını söyledi.

müteahhitler tasfiye kararnamesi Haberi

müteahhitler tasfiye kararnamesi

Yeni Şafak gazetesinden Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre, kamu kurumlarından ihale almış ancak son zamanlarda kurlardaki aşırılık sonucu aldığı işi yapamayacak duruma gelen müteahhitlerin daha fazla zarar görmemesi için çıkarılması beklenen tasfiye kararnamesinin akıbeti de oldukça merak ediliyor.

Son zamanlarda yaşanan spekülatif kur atakları sonucu ortaya çıkan maliyet artırıcı durum sebebiyle müteahhitler ihalesini aldıkları ancak, demir, çimento gibi ama girdi kalemlerdeki artış sebebiyle daha işe başlayamamışlardı. Fiyat farkı talep eden taahhüt kesimine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çok önemli bir destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur artışlarından etkilenen demir, akaryakıt gibi ürünlere fiyat farkı verilmesini önerdi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN SESİNİ DUYUN ARTIK

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlik sektörü olarak zor günler geçirilen bir dönemde olduklarını belirtti. Tellioğlu, konuyla ilgili olarak şöyle...