28 / 04 / 2024

müteahhitlere teknik ve mali kriter

müteahhitlere teknik ve mali kriter

Gayrimenkul sektöründe projelerin devamlılığını garantiye almak ve riski paylaşmak için yeni bir model sunuluyor. Yeni sisteme göre, arsa sahibi ve firma geçici ortak şirket kuracak ve hisseler bankalara rehin edilecek.

E Mühendislik Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E Mühendislik Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ata Hamzaçebi tarafından kuruldu.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Hazine müteahhitlere çalıştı: 68 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre son 8 ayda müteahhitlere aktarılan toplam tutar 68 milyar Türk Lirası’na dayandı. Sadece geçtiğimiz ağustos ayında müteahhitlere aktarılan para 15 milyar Türk Lirası’nı buldu.

Etki Teknik Yapı Mühendislik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etki Teknik Yapı Mühendislik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Emre Çerçi tarafından kuruldu.

Ray Teknik Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ray Teknik Yapı İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Berkant Akalın tarafından kuruldu.

Gültaş Mühendislik Teknik Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gültaş Mühendislik Teknik Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Ahmet Bektaş tarafından kuruldu.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Mşk Teknik İnşaat Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mşk Teknik İnşaat Yapı Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Metin Kurt tarafından kuruldu.

Teknik Yıkım Hafriyat Nakliyat Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Teknik Yıkım Hafriyat Nakliyat Ve İnşaat Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Haydaroğlu tarafından kuruldu.

Arsalarını müteahhitlere verenler KDV'den muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde arsaların hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verilmesi durumunda KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Hasılat paylaşımında KV ve KDV istisnasına yargı onayı' başlıklı yazısı...

2021'in 5 ayında müteahhitlere 23 milyar TL ödeme yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan kamunun aylık harcama verileri, kalem kalem hangi gider için ne kadar harcama yapıldığını gözler önüne serdi. Buna göre; Mayıs 2021'de müteahhitlere yaklaşık 8 milyar TL ödeme yapıldı.

Ceylan Teknik İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceylan Teknik İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 250 bin TL sermaye bedeli ile İsak Ceylan tarafından kuruldu.

müteahhitlere teknik ve mali kriter Haberi

müteahhitlere teknik ve mali kriter

Bitirilemeyen konut projelerine çözüm İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım'dan geldi. Gayrimenkul sektöründe yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor.

Mağduriyetlerin önüne geçilecek

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, yeni model sistem kapsamında; arsa sahibi ve firma geçici ortak şirket kuracak ve hisseler bankalara rehin edilecek. Bir kamu kurumu da yapılan işleri denetleyecek ve mağduriyetlerin önüne geçilecek.

Özel geçici şirket

Dernek olarak planladıkları ve kamu ile paylaşacakları sistem ile ilgili açıklamalarda bulunan Durbakayım, “Yeni hayata geçecek projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak yeni bir sistemin çatısını oluşturmak için yasal düzenlemeler için ilgili kurumlara rapor hazırladık. Bu kapsamda projelerin uluslararası piyasalarda Special Purpose Vehicle (SPV) adı verilen iş ortaklığı veya ortak girişim benzeri ‘işe özel geçici şirketler’ altında geliştirilmesini...