28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...



TBMM Dışişleri Komisyonu’nun son toplantısında, Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

Komisyonda, seyir kanallarının inşası ve yönetimi konularında idari ve teknik uzmanlığın paylaşımı amacıyla işbirliği platformu kurulmasını kapsayan anlaşmayla ilgili milletvekillerine bilgi aktaran Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Panama'nın, Latin Amerika coğrafyasındaki stratejik lokasyonu, istikrarlı ve büyüyen ekonomisiyle önemli bir ticaret ortağı olduğuna dikkat çekti. 

Kanal İstanbul da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Ülkede bankacılık ve finans ile lojistik faaliyetlerinin de önemli yer tuttuğunun altını çizen Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, konuya ilişkin "Bu açıdan ilgimizi çeken Panama, Latin Amerika bölgesinde son 10 yıldır en hızlı büyüyen ülke konumunda" açıklamasında bulundu. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön