13 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...



Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, iki ülkenin, 2014-2015'te karşılıklı büyükelçiliklerini açtıklarına vurgu yaptı ve bu şekilde  ilişkilerin ivme kazandığını dile getirdi. 

Türkiye ile Panama'nın 300 milyon dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunun altını çizen Kaymakcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 2021 Nisan'da  Panama'yı ziyaret ettiğine, böylece Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması imzalandığına dikkat çekti. Kaymakcı, Türk Hava Yollarının Panama'ya sefer sayısının da yükseldiğini belirtti. 

Kanal İstanbul da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

7 bin 980 geminin kayıtlı olduğu Panama'nın dünyanın en büyük gemi kayıt sistemine sahip olduğuna dikkat çeken Kaymakcı, konuya ilişkin olarak "Panama, Uluslararası Denizcilik Teşkilatında da ağırlığı olan bir ülke. Panama filosu uluslararası denizcilik endüstrisinin yüzde 12'sini oluşturuyor. Panama bayraklı gemilerde çalışan vatandaşlarımız var, bu gemilerden bir kısmının mülkiyeti özel sektörümüze ait" değerlendirmesinde bulundu. 

Anlaşmanın, denizcilik alanındaki ilişkilere sağlam bir temel kazandıracağını düşündüklerine vurgu yapan Kaymakcı, "Anlaşmayla, denizcilik alanında ikili ilişkilerin düzenlenmesi, ikili işbirliğinin eşitlik, karşılıklı yarar ve yardım ilkeleri kapsamında geliştirilmesi, seyir emniyeti ve güvenliğinin artırılması, iki ülke arasında deniz ticaretinin artırılması, bürokratik engellerin kaldırılması, deniz taşımacılığının çevresel tahribatının azaltılması, gemi adamı belgelerinin karşılıklı olarak tanınması, denizcilik alanında meydana gelen hukuki uyuşmazlıklara temel bir metin oluşturulması, deniz ticareti alanında eş güdümün artırılması hedefleniyor" açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kaymakcı, Panama denilince Panama Kanalı'nın akıllara geldiğinin altını çizdi ve Panama'nın bu konuda deneyimini ve teknik bilgisini görmekten, paylaşmaktan bir sakınca olacağını düşünmediğini aktardı. Kaymakcı, konuyla ilgili açıklamasını, "Kanal İstanbul ile ilgili hassasiyetler var ise Panama'nın deneyimleri Türkiye'deki bu tartışmaya da ışık tutacaktır" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Gram altın 20 lira birden fırlayacak! Altın ve Para uzmanı İslam Memiş resmen tarihi verdi! Yatırımcılar çok önemli!

İhtiyaç sahipleri unutulmadı! Boyner’den ‘askıda iyilik’ paketi

Mini John Cooper Works'e tam 78 bin 128 TL zam geldi! İşte Mini John Cooper Work 19 Aralık fiyat listesi!

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!


Geri Dön