15 / 05 / 2024

mütekabiliyet ne

mütekabiliyet ne

Karşılıklı olma durumunu anlatan mütekabiliyet ile ilgili merak ettiklerinizi bu haberde bulabilirsiniz. İşte mütekabiliyet nedir? için detaylar...

İskan almayan müteahhite ne yapılabilir?

Müteahhitin sözleşmeye aykırı yapı inşa etmesi; müteahhitin iskan almaması veya ayıplı konut teslim etmesi gibi sorunlar söz konusu olabiliyor. Peki, iskan almayan müteahhite ne yapılabilir?

Tek Tuşla Menderes Projesi, İzmir'i çağın bir adım önüne taşıyor!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hazırladıkları Tek Tuşla Menderes Projesi'nin ilçeyi çağın bir adım önüne geçirdiğini söyledi.

Başakşehir Adım İstanbul ne zaman teslim?

Adım İstanbul Rezidans'ta fiyatlar 605 bin TL'den başlıyor. Projede 24 ay 0 faiz avantajı ile daire sahibi olunabiliyor. Peki Başakşehir Adım İstanbul ne zaman teslim edilecek?

Hane'm Güneşli nerede?

Teslim tarihi Mayıs 2016 olarak belirlenen proede 44 konut ve 4 ticari ünite bulunuyor. Proje tek blok halinde hayata geçiyor. Peki Hane'm Güneşli nerede?

16 soruda Hane'm Güneşli projesi!

Hane'm Güneşli projesi Huma Yapı ve Mar Tur tarafından inşa ediliyor. İşte 16 soruda lansmana özel fırsatlar sunan soruda Hane'm Güneşli projesi...

Hane'm Güneşli fiyat!

Hane'm Güneşli fiyat listesi dairelerin konum ve alanlarına göre değişiyor. Huma Yapı ve Mar Tur tarafından inşa edilen proje Atatürk havalimanına 15 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur?

Emlak vergisinde mükellef taşınmaz malın sahibi oluyor. Eğer intifa hakkı sahibi varsa, emlak vergisi mükellefi o oluyor. Peki, emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur? Emlak vergisi miras olarak kalır mı?

Hane’m Güneşli projesi yarın satışa çıkıyor!

Huma Yapı ve Mar Tur’un, toplamda 44 konut 4 ticari birim olarak inşa ettiği Hane’m Güneşli projesinin 22 Kasım Pazar günü Yenibosna Hilton Garden Inn’ de lansmanı gerçekleştirilecek.

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Kayaşehir Adım İstanbul ne zaman teslim?

Emlak Konut GYO güvencesi ile inşa edilecek olan proje toplam 16 bin 463 metrekare alanda inşa edilecek. Peki Kayaşehir Adım İstanbul ne zaman teslim?

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadar?

Elektriğin yasal olarak kullanabilmesi için elektrik dağıtım şirketine müracaat edilerek kullanıcı adına aboneliğin alınması gerekiyor. Usulsüz kullanım halinde ise ceza uygulanıyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı cezası ne kadar?

mütekabiliyet ne Haberi

mütekabiliyet ne


Mütekabiliyet en yalın haliyle, karşılıklı olma durumunu ifade ediyor. Diplomasi literatüründe mütekabiliyet, devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibi anlamına geliyor. 


Mütekabiliyet Yasası 

Yabancıların Türkiye'de konut edinebilmesinin önünü açan Mütekabiliyet Yasası ise Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mütekabiliyet nedir? sorusunun detaylı yanıtını ise Tapu Kanunu'nun 35. maddesinde okuyoruz; 


Madde 35- Kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla, uluslararası ikili ilişkiler yönünden ve ülke menfaatlerinin gerektirdiği  hallerde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ülkelerin vatandaşı olan yabancı uyruklu gerçek kişiler Türkiye’de taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebilirler. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin edindikleri taşınmazlar ile bağımsız ve sürekli nitelikteki sınırlı ayni hakların toplam alanı, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün yüzde onunu ve kişi başına ülke genelinde otuz hektarı geçemez. Bakanlar Kurulu kişi başına ülke...