04 / 05 / 2024

mütekabiliyet yasası ne demek

mütekabiliyet yasası ne demek

Yerli yatırımcıyı uyarıyoruz; bugün almayı düşündüğünüz ev 100 bin liraysa, yasa yürürlüğe girdiği zaman en az 150 bin liraya yükselecek

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Miras tenkis davası zamanaşımı süresi ne kadardır?

Tenkis davası, murisin yaptığı tasarrufla saklı payı ihlal edilen mirasçı tarafından, yapılan tasarrufun saklı pay oranında indirilmesi için açabileceği davaya deniyor.Peki,miras tenkis davası zamanaşımı süresi ne kadardır?

Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne atandı!

Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah BİLGİN, Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne atandı. Atama kararı bugünkü 29231 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Mütekabiliyet yasası tatil beldelerindeki konut satışlarını artırdı!

Türkiye’de yabancı ülkelerin vatandaşlarının gayrimenkul satın almalarına olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası, konut satışlarını artırdı. Ülke genelinde etkileri hissedilen yasa, yatırım yapmak isteyen yabancıları Türkiye’ye yöneltiyor.

Körfezli yatırımcılar mülke koştu!

Mütekabiliyet yasasından sonra Türkiye’den mülk edinen Ortadoğuluların sayısında önemli oranda artış meydana geldi. Yasadan önce Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin Türkiye’de mülk edinmesi zor şartlara bağlıydı.

Yarı müstakil ev ne demek?

Müstakil evler, etrafındaki evlere temas etmeyen ve genellikle kendine has bahçesi olan evlere deniyor. Peki, yarı müstakil ev ne demek? Müstakil ev özellikleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları..

Araplar 2 milyon metrekare mülk aldı!

Mütekabiliyet yasasının değişmesiyle Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı oldu. Körfez sermayesi 2013'te toplam 735 bin m2 mülk alırken, 2014'te rakam 2 milyon metrekareye fırladı.

Bien'den Anadolu Üniversitesi Tasarım Kulübü'ne destek!

Bien'den Anadolu Üniversitesi Tasarım Kulübü'ne destek geldi. Seramik sektörünün öncü firması Bien, Berlin’de bu yıl 12.si düzenlenen Design Campus Etkinliği’ne katılan Anadolu Üniversitesi Tasarım Kulübü öğrencilerini destekledi.

Burçak Pak Yılmaz Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürlüğü’ne atandı!

Mimarlık ve yapı alanında bilgi merkezi olarak 46 yıldır hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) Genel Müdürlüğü’ne Burçak Pak Yılmaz atandı. Yılmaz, 1994’te Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

mütekabiliyet yasası ne demek Haberi

mütekabiliyet yasası ne demek

İnşaat sektörünün merakla beklediği ve yabancıların mülk edinmesinin önünü açan Mütekabiliyet Yasası geçen günlerde Meclis'ten geçti. Özellikle Arap yatırımcıların merakla beklediği düzenlemeden sonra Türkiye'de merkezi lokasyonlarda konut fiyatlarının yüzde 50'nin üzerinde artması bekleniyor.


Yabancılara konut satışında mütekabiliyet (karşılıklılık) şartım kaldıran düzenlemenin TBMM’de kabul edilmesi, yabancıların yoğun olarak ilgi gösterdiği bölgelere fiyat artışı olarak yansıyacak.


İstanbul başta olmak üzere merkezi lokasyonlarda konut ve işyeri fiyatlarının yüzde 50’nin üzerinde artması bekleniyor. Bu durum gelecek dönemde ev ya da işyeri almak isteyen yerli yatırımcıyı vuracak. Şu andaki konut kredilerini yüksek bulan yerli yatırımcıların konut almak için de önünde çok kısa bir süre bulunuyor. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra yerli yatırımcının ev sahibi olması da neredeyse olanaksız hale gelecek.


Mütekabiliyet Yasası, Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından yürürlüğe girecek ve...