01 / 05 / 2024

Mütekabiliyet Yasası sahibinden.com

Mütekabiliyet Yasası sahibinden.com

Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından 2012 Mayıs – 2013 Nisan tarihleri arasında yapılan değerlendirmeye göre emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ülke Almanya olarak belirlendi...

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Sahibinden.com'dan büyük destek! Bu proje için 25 milyon destek veriyor!

Sahibinden.com, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde "Birlikte Yeniden İnşa Edelim" projesini hayata geçirmiştir. Bu proje deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın yeniden toparlanmasına yardımcı olmak amacıyla yapılmış olup 25 milyon TL katkı sağlamıştır.

sahibinden.com’dan flaş karar! Araba severler dikkat! Artık değişiyor

sahibinden.com’un yapmış olduğu açıklamaya göre; şirket, motorlu kara taşıtı ticareti ile ilgili olarak şeffaflığı artırmak aynı zamanda tüketiciyi korumak için önemli bazı değişiklikleri hayata geçireceğini bildirdi. İşte detaylar…

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Sahibinden.com'dan ev kazanma fırsatı!

Sahibinden.com bireysel üyelerine yönelik yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanya ile üyeler sahibinden.com'dan ev kazanma fırsatı yakalayacak.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

sahibinden.com Yeşil Ofis Sertifikası aldı!

sahibinden.com, WWF Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı’nı başarıyla tamamlayarak, WWF Türkiye'den “Yeşil Ofis Sertifikası” almaya hak kazanan ilk e-ticaret şirketi oldu.

Emlak Müşavirlik Yasası Samsun'da tartışılacak!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, 7 ilin oda başkanının katılımıyla ‘Emlak Müşavirlik Yasası’ ile ilgili son durumun Samsun’da tartışılacağını ifade etti.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sahibinden.com Haberi

Mütekabiliyet Yasası sahibinden.com


sahibinden.com, emlak kategorisini en çok ziyaret eden ülkeleri belirlediği verileri açıkladı. Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından 2012 Mayıs – 2013 Nisan tarihleri arasında yapılan değerlendirmeye göre emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ülke Almanya, ilanları en çok ziyaret edilen il de İstanbul oldu.


Ayda 3 milyarı aşkın sayfa görüntülemesi ile Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret sitelerinden sahibinden.com’un verileri, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayan yabancıların tercihlerini ortaya koyuyor. 2012 yılının Mayıs ayında yürürlüğe giren Mütekabiliyet Yasası sonrasında yıl sonuna kadar, sahibinden.com aracılığıyla emlak ilanlarını en çok ziyaret eden ilk 5 ülke sıralaması, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda ve İngiltere olarak gerçekleşti. 2012 yılı verilerine göre ilanları en çok ziyaret edilen iller sıralamasında İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, Bursa,...