03 / 05 / 2024

mütekabiliyet yasasıyla yabancılar türkiyeye kın etmedi

mütekabiliyet yasasıyla yabancılar türkiyeye kın etmedi

Emaar Türkiye'nin CEO'su Ozan Balaban Mütekabiliyet Yasası hakkında: " Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancılar Türkiye'ye akın etmedi." dedi...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

İspanya'da Altın Vize uygulamasıyla son 10 senede yabancılar 5 bin 419 emlak satın aldı!

Aktarılan detaylara göre, İspanya'da yabancı yatırımcıları çekmek ve ekonomiye katkı sağlamak için 2013 yılında yürürlüğe giren "Altın Vize" uygulamasıyla yabancıların 5 bin 419 emlak satın aldığı kaydedildi.

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...

Yabancıların konutta ilk tercihi İstanbul!

Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle yabancı vatandaşları Türkiye'de konut alımına yöneldi. Yabancıların konut alımında ilk tercihi ise İstanbul oldu.

Arap yatırımcı Karadeniz'i uçurdu!

Türkiye, tarihi ve doğal güzellikleriyle turist çekmenin yanı sıra mütekabiliyet yasasıyla birlikte daha fazla yabancı yatırımcı almaya başladı. 

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Emlak Müşavirlik Yasası Samsun'da tartışılacak!

Samsun emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, 7 ilin oda başkanının katılımıyla ‘Emlak Müşavirlik Yasası’ ile ilgili son durumun Samsun’da tartışılacağını ifade etti.

Türkiye müteahhit, yabancılar taşeron konumunda!

Bakan Yıldırım, "Türkiye, 1'inci, 2'nci köprüyü de Yavuz Sultan Selim'i de yaptı ama bir fark var. O dönemlerde Türkiye taşeron, köprüyü yapanlar müteahhitti. Şimdi Türkler müteahhit, yabancılar taşeron... Türkiye'nin gücü budur" dedi.

Türkiye'deki yabancılar mülk edinmede sahil kentlerini tercih ediyor!

Türkiye'den konut alan yabancıların ilk tercih ettikleri iller Antalya ve İstanbul oldu. 53 bini aşkın kişi Antalya’yı tercih ederken, İstanbul’da mülk edinenlerin sayısı 20 bini devirdi.

Yeşil binalar Türkiye’de yatırım yapacak yabancıların ilgisini çekiyor!

Avrupa’da oldukça yaygın olan, ülkemizde ise yeni yeni yerleşmeye başlayan yeşil bina kurgusu, özellikle Türkiye’de konut yatırımı yapacak yabancıların ilgisini çekiyor.

Çin'de yabancıların konut alımı kolaylaşıyor!

Çin'de yabancılar için daimi ikamet izni, konut alımı ve eğitimde yeni kolaylıklar yolda. Ülkede yabancıların daimi oturum izni alması kolaylaştırılarak başvuru işlemlerinin basitleştirilmesinin yanı sıra kısıtlamaların esnekleştirileceği belirtildi.

mütekabiliyet yasasıyla yabancılar türkiyeye kın etmedi Haberi

mütekabiliyet yasasıyla yabancılar türkiyeye kın etmedi
Ozan Balaban : "Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması ile Türkiye'ye yabancılar akın etmedi. Sihirli bir değnek değmedi. Kendimizi kandırmayalım. Yabancıların buraya doğru şekilde yatırım yapması için uzun dönem kaliteyi arttırarak insanları çekmek gerekiyor. Vergile korkutuyor. Mütekabiliyet Yasası çıktı ama gelir vergileri 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı. Müşteri geliyor, vergileri söylüyoruz. 'Ben Paris'ten alırım o zaman' diyor ve gidiyor." şeklinde...