29 / 04 / 2024

Mütekabiliyet yönetmeliği

Mütekabiliyet yönetmeliği

Mütekabiliyet yasası kapsamında yer alan karşılıklılık ilkeleri 6302 sayılı Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda Değişiklilik Yapılmasına İlişkin Kanunda yer alıyor. İşte Mütekabiliyet yasasında yer alan esaslar...

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği 2022 bugünkü 31779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020?

Otopark Yönetmeliği uzadı mı 2020? Otopark Yönetmeliği ne zaman ertelendi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek 2020? İşte merak edilen soruların cevapları...

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı?

Otopark Yönetmeliği uzatıldı mı? Otopark Yönetmeliği ertelendi mi? Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm!

Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, Emlakkulisi.com okurları için 6306 sayılı Yasa Yönetmeliği ve kentsel dönüşüm konusunu kaleme aldı.

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Mütekabiliyet yönetmeliği Haberi

Mütekabiliyet yönetmeliği

Mütekabiliyet yasası!


Kanun No. 6302                                    

Kabul Tarihi: 3/5/2012


MADDE 1 – 22/12/1934 tarihli ve 2644 sayılı Tapu Kanununun 35 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 35 – Kanuni sınırlamalara uyulmak kaydıyla, uluslararası ikili ilişkiler yönünden ve ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ülkelerin vatandaşı olan yabancı uyruklu gerçek kişiler Türkiye’de taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebilirler. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin edindikleri taşınmazlar ile bağımsız ve sürekli nitelikteki sınırlı ayni hakların toplam alanı, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün yüzde onunu ve kişi başına ülke genelinde otuz hektarı geçemez. Bakanlar Kurulu kişi başına ülke genelinde edinilebilecek miktarı iki katına kadar artırmaya yetkilidir.


Yabancı ülkelerde kendi...