05 / 05 / 2024

Müteselsil kefalet

Müteselsil kefalet

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, müteselsil kefalet nedir? Müteselsil kefalet nasıl olur?

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Ruhsar Pekcan'dan esnafa kredi yapılandırma müjdesi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Esnaf ve sanatkarlarımızın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanları yapılandırıyoruz." diye konuştu.

Yurdışında proje yapmak isteyen müteahhitlere müjde! 

Yurtdışında proje yapmak isteyen ama alacak riskini göze alamayan müteahhide Eximbamk'tan teminat mektubu ve kefalet sigortası desteği verilecek. 

Müteahhitlere, yeni kredi kapısı açıldı!

Kefalet sigortasının teminat mektubu yerine geçmesinin Türkiye ekonomisine 500 milyar liralık ek kredi fırsatı sağlayacağını söyleyen TSB Başkanı Can Akın Çağlar, iş adamlarına seslenerek "Ey müteahhitler, artık kredi almak için artık tek kapı banka değil" dedi.

Kefalette eşin rızası kalktı mı?

Borçlar Kanunu madde 584 gereğince kefalet sözleşmeleri için eş rızası gerekiyor. 6455 sayılı kanunun 77. maddesiyle 6098 sayılı kanunun 584. maddesinde yapılan değişiklik gereğince kefalette eşin rızası kalktı mı?

Kefalet sözleşmesi eşin rızası!

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşmeye deniyor. Peki, kefalet sözleşmesinde eşin rızası aranır mı?

Konut kredisinde kefalet!

Konut kredisinde kefalet adi ve müteselsil olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisinde adi kefalet nedir? Konut kredisinde müteselsil kefalet nedir? İşte konut kredisinde kefaletin durumu..

Emlak vergisinde müteselsil sorumluluk nedir?

Müteselsil sorumluluk, birden çok kimsenin, bir borcun veya zararın ödenmesinden, zincirleme olarak ve tek başına sorumlu olması oluyor. Peki, emlak vergisinde müteselsil sorumluluk nedir?

Müteselsil kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, müteselsil kefalet nedir? Müteselsil kefalet nasıl olur?

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

NART Sigorta kefalet sigortaları branşında danışmanlık hizmeti verecek!

126 ülkede iş ortaklarıyla faaliyet gösteren NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği kefalet sigortaları branşında NART Finans ve Mühendislik Sigortaları'ndaki uzmanlığını kullanarak aracılık ve danışmanlık hizmeti vermeye başlayacak.

Müteselsil alacaklılık nedir?

Borçlar Kanunu hükümlerine göre, müteselsil sorumluluk kelime anlamı olarak “zincirleme sorumluluk”, “müteselsil borçluluk”, “zincirleme borçluluk” anlamına geliyor. Peki, müteselsil alacaklılık nedir? İşte müteselsil alacaklılık tanımı...

Müteselsilen sorumluluk ne demek?

Müteselsilen sorumluluk ne demek? Zincirleme sorumluluk, müteselsil borçluluk, zincirleme borçluluk şeklinde de ifade edilen müteselsil sorumluluk halleri nelerdir? İşte Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Müteselsil kefalet Haberi

Müteselsil kefalet

Müteselsil kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. 


Borçlar Kanunu gereğince kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Ancak, gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabiliyor.


Müteselsil kefalet türleri arasında "Müteselsil kefalet" yer alıyor. Peki, müteselsil kefalet nedir?


Müteselsil kefalet

MADDE 586- Kefil, müteselsil kefil sıfatıyla veya bu anlama gelen herhangi bir ifadeyle yükümlülük altına girmeyi kabul etmişse alacaklı, borçluyu takip etmeden veya taşınmaz rehnini paraya çevirmeden kefili takip edebilir. Ancak, bunun için borçlunun, ifada gecikmesi ve ihtarın sonuçsuz kalması veya açıkça ödeme güçsüzlüğü içinde olması gerekir.


Alacak, teslime bağlı taşınır rehni veya alacak rehni...