Mutfak dekorasyonu 2014 Haberi
Dekorasyon alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Yüksek Mimar Bahar Aykaç konuyla ilgili birkaç püf noktası ile mutfak dekorasyonunda farklılık yaratmanın yollarını anlatıyor.
- Öncelikle uzun zaman kullanacağımız kalıcı bir mutfak istiyorsak, renk seçiminde dikkatli olmalıyız. Çabuk sıkılabileceğimiz ya da ortamı boğabilecek vurgulu renklerden kaçınmakta fayda var. Mutfaklar zaten işlevleri gereği çok fazla malzeme girdisi olan mekânlar, küçük ev aletleri, bıçak setleri, kuru gıdalar, meyveler, sebzeler vb. Sonuçta mutfakta daha dingin renkler kullanmak uygun bir baz yaratılmasını sağlayacak. Beyaz ve bejler, açık ahşap tonları iyi birer alternatif olabilir.
- Mutfağımıza kullanacağımız aksesuarlarla renk getirebiliriz. Tezgâhın üstüne koyacağımız özgün tasarımlı, renkli bir ekmek kızartıcı, meyve sıkıcı, bıçak seti ya da bunların kombinasyonu işimizi görebilir. Ayrıca kavanozlardaki domates konserveleri, kurutulmuş sebzeler süper olur.
Saksılardaki renkli biberler,...