04 / 05 / 2024

mütrahhitlere birleşme çağrısı

mütrahhitlere birleşme çağrısı

TMB Başkanı Mithat Yenigün, 141 üyeli birliğin, Türkiye'nin yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımların yüzde 90'ını üstlendiğini ifade etti ve Birlik üyelerinin 2013'teki 32.5 milyar dolarlık sözleşme, 20 milyar dolarlık ciro rakamlarını hatırlattı.

Yatırımın yeni gözdesi SPAC’lar nedir?

SPAClar, Türk sermaye piyasası hukukunda “Birleşme Amaçlı Ortaklık” olarak adlandırılmaktadır. Geleneksel halka arzlara alternatif olarak, özel şirketleri birleşme yoluyla halka açmak için listelenen yatırım araçları, son iki yılda hacim ve popülerlik açısından patlama yaşadı.

8 bin 9 bin 10 bin TL! Emekli promosyonunda müthiş gelişme tarih uzadı! Ziraat, Garanti, İş Bankası

Emekli promosyonlarıyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşanıyor. Banka değiştirme tarihi 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Şu anda bankalar emekli promosyonlarını 10 bin TL'ye kadar çekmiş durumda. Gelin birlikte detaylara göz atalım.

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

Birevim ve Çözüm Tasarruf birleşiyor!

Faizsiz ev sisteminin mimarı Birevim, Çözüm Tasarruf’la birleşiyor. Firmalar konuya ilişkin Rekabet Kurulu'na başvuru yaptı.

Çeşme'de kaçak rezidans yıkımı ertelendi!

CHP Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın Çeşme'de kaçak inşaat ettiği rezidansın yıkımı yapılmadı.

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

Servet GYO ve Deks Yatırım'ın birleşme işlemleri tescillendi!

Servet GYO'nun Deks Yatırım A.Ş. ile "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" işlemine ilişkin İstanbul Ticaret Odasına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve tescil işlemi tamamlandı. Bu işlem sonucunda Deks Yatırım A.Ş. tüm borç ve alacakları ile birlikte küll halinde Servet GYO'ya devroldu.

Servet GYO ile Deks Yatırım resmen birleşti! 

Servet GYO hisselerinin yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki durumundaki Deks Yatırım A.Ş. ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnine onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi...

Servet GYO birleşme işlemine ilişkin güncellenen evrakları yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birleşme işlemine ilişkin güncellenen evraklar ile ilgili açıklama yaptı...

Servet GYO, Deks Yatırım ile birleşti!

Servet GYO hisselerinin yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki durumundaki Deks Yatırım A.Ş. ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemlerine ilişkin 15 Aralık 2019 tarihinde Yönetim Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı.

Vakıf GYO'dan Güneş Sigorta hisse devri ve birleşme açıklaması!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Güneş Sigorta A.Ş.'nin hisse devri ve birleşmesiyle ilgili görüşmelerin başlaması hakkında açıklama yaptı...

İhlas Gayrimenkul'ün birleşme işlemleri tescil edildi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısında gündemde yer alan birleşme işlemi genel kurul tarafından onaylandı ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2019 tarihinde tescil edildi.

mütrahhitlere birleşme çağrısı Haberi

mütrahhitlere birleşme çağrısı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, 141 üyeli birliğin, Türkiye'nin yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımların yüzde 90'ını üstlendiğini ifade etti ve Birlik üyelerinin 2013'teki 32.5 milyar dolarlık sözleşme, 20 milyar dolarlık ciro rakamlarını hatırlattı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı İnşaat Sektörü Zirvesi'ııi değerlendiren TMB Başkanı Yenigün, "Rusya'da sorunlar daha 2 yıl devam edecek görünüyor. 

Ancak Irak'ta işler düzelmeye başladı. Ayrıca çok iyi bir geri dönüş veriyor. Burada yapılan işlerin Türkiye'ye dönüş oranı yüzde 80. Sadece bu pazarda sözleşmesi yapılan 2.5 milyar dolarlık iş var. Eğer Eximbank bu pazar için destek verirse 2015 yılı ciromuz daha yüksek çıkabilir. İç pazara borç verir gibi para vermeli" dedi. Yenigün, İran'nın Irak piyasasına girmeye başladığını duyumunu aldıklarını, bu nedenle daha fazla özen göstermeleri gerektiğini söyledi. 


İstanbul...