29 / 08 / 2024

Muvafakatname kefillik yerine geçer mi

Muvafakatname kefillik yerine geçer mi

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin oluyor. Peki, muvafakatname kefillik midir?

Vasiyeti yerine getirme görevlisi görevleri!

Mirasbırakan, vasiyetnameyle bir veya birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Vasiyeti yerine getirme görevlisinin, göreve başladığı sırada fiil ehliyetine sahip olması gerekiyor. Peki, vasiyeti yerine getirme görevlisi görevleri nelerd

Gaziantep Bedesten AVM yıkılıp yerine park inşa edilecek!

Bir AVM 'nin yıkılarak yerine park yapılması belki de Türkiye 'de ilk olacak. Gaziantep'in ilk AVM 'si olan Bedesten Alışveriş Merkezi yıkılarak yerine park yapılacak.

İnşaatçılar rant vergisi yerine sosyal konut önerdi!

İnşaatçılar yüzde 40'lık rant vergisini yüksek buldu. Sektör temsilcileri, "Rant vergisi yerine müteahhide sosyal konut yaptırılsın" önerisi getirdi. İşte Türkiye'nin önde gelen inşaatçılarının düzenlemeye bakışı...

Boğaziçi Köprüsü yerine tüp tünel teklifi!

İstanbul Boğazı üzerine kurulan birinci köprü olan Boğaziçi Köprüsü'nün yerine daha ucuza mal olacağı iddiasıyla tüp tünel teklif edilmiş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı o haber...

1966 yılında Boğaz Köprüsü yerine tünel teklif edilmiş!

1966 yılında İnşaat Mühendisleri Odası, Boğaz'a yapılacak köprü yerine tünel yapılmasını teklif etmiş. 700 milyon liraya, Sarayburnu ile Haydarpaşa arasında yapılacak olan tünel tüp şeklinde yapılacakmış.

Antalya İl Özel İdare Binası’nın yerine park yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in göreve gelir gelmez yıktığı, ucube bina olarak adlandırılan İl Özel İdare Binası’nın yerine, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı ile birlikte muhteşem bir park projesi yapılacak.

1963 yılında Boğaziçi Köprüsü yerine neler yapılabilirmiş!

Boğaziçi Köprüsü'nün inşa meselesi İstanbulluları en çok ilgilendiren konulardan biriymiş. 1963 yılında Boğaziçi Köprüsü yerine 250 araba vapuru, 2 bin uçak alınabilirmiş, 200 seramik fabrikası inşa edilebilirmiş.

Hz. Muhammed'in evinin olduğu bölge yıkılıp yerine rezidans mı yapılacak?

İngiliz Independent gazetesi, Mekke'nin tarihi dokusunun tehlikede olduğunu belirtti. İçinde Hz. Muhammed'in (S.A.V.) evinin de bulunduğu bölgenin yıkılacağını kaydetti. Yerine Kral Abdullah için rezidans yapılacağını iddia etti...

Gökdeniz Kartal, eski Astsubaylar Sitesi'nin yerine inşa edilecek!

Astsubay Sitesi sakinlerinin anlaştığı yüklenici firma olan ortak girişim grubu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ertaş ise yıkılan.sitenin yerine yapılacak projenin adının Gökdeniz Kartal olduğunu açıkladı.

TOKİ, dikey mimari yerine yatay mimaride konut üretecek!

TOKİ Başkanı M. Ergün TURAN, TOKİ’nin dikey mimari yerine, yatay mimaride ve mahalle konseptinde konutlar inşa edeceğini açıkladı. Turan, “Bütün yapılanmamızı bu yaklaşım üzerine inşa edeceğiz. Bir yıl sonra yeni projelerimizi herkes görecek” dedi.

Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işi ihalesi 28 Kasım'da!

İspark; Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işini 28 Kasım 2014 saat 10:00'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işi 180 günde tamamlanacak.

Sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih!

Tüketici Kanunu gereğince, bir malın ya da hizmetin sözleşmede belirtilen sürede teslim edilmemesi/yapılmaması gibi durumlar "ayıplı mal/ayıplı hizmet" olarak değerlendiriliyor. Peki, sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih mümkün mü? Sözleşme na

İzmir'de 8 katlı YKB yerine 5 yıldızlı otel!

İzmir Gümrük'teki sekiz katlı eski Yapı Kredi Bankası binasının yıkımına başlandı. Yıkımın 2 haftada bitirilmesi planlanıyor. Mustafa Cümbüşlüoğlu’nun aldığı binanın yerine 5 yıldızlı otel yapılacak.

Muvafakatname kefillik yerine geçer mi Haberi

Muvafakatname kefillik yerine geçer mi

Muvafakatname kefillik midir?

Muvafakatname, bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesi olarak tanımlanıyor.


Medeni Kanuna göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Muvafakatnamelerin noterde düzenlenmesi gerekiyor. Peki, eşe verilen muvafakatname kefillik yerine geçer mi?


Medeni Kanun’un 169. ncu maddesine göre, karının kocası lehine borç altına girebilmesi, yani kefil olabilmesi için bu işlemin Sulh Hakimi tarafından tasdik edilmesi gerekiyor.


Kocanın ortaklarından olduğu bir şirkete, karının kefaletinde veya ipotek vermesinde, dolaylı da olsa kocanın menfaati söz konusu olduğundan, aynı şekilde hakim tasdiki gerekiyor. 


Buna karşın, karının bizzat kendisinin ortağı olduğu bir şirkete kefil olması...